Sabotage op Bissegem Koerse

Redactie KW

Nagels op het parcours van de koers voor junioren op vrijdag 15 juli doen vermoeden dat iemand de koers wou saboteren.

Na geruchten dat de koers in Bissegem zou ophouden te bestaan, werd alles in het werk gesteld om dit jaar nog een mooie koers voor junioren te organiseren. Die vond plaats op vrijdag 15 juil. Enkele seingevers werden er door iemand uit de Ghellinckdreef op gewezen dat men kort voor de start van de koers nagels had geworpen op een stuk weg, tussen de Mgr Delaerestraat en de Gullegemsesteenweg, dat op het parcours van de koers lag. Samen met de persoon die dit had gemeld, hebben die seingevers de nagels zoveel mogelijk opgekuist net voor de wedstrijd begon.

Levensgevaarlijk

Ondertussen was het kwaad voor mobiele seingever op de motor Rik Cannaert (57) reeds geschied. Hij had net voor de start van de koers nietsvermoedend nog eens over het parcours gereden met zijn auto. Na de koers merkte hij enkele nagels op in de voorbanden van zijn wagen. “Ik had net vier nieuwe banden gelegd afgelopen maandag”, getuigt Rik, die naar de garage moet. “Gelukkig is er geen in mijn motorband. Nagels op het wegdek gooien is niet alleen levensgevaarlijk voor de renners, de moto’s en de volgwagens, maar het is vooral een gebaar dat getuigt van onverantwoordelijk en kinderlijk gedrag!”

Klacht

“Na de wedstrijd kwamen enkele mensen van seingeversvereniging JACRI me na de koers opzoeken met een zakje nagels”, vertelt Stefaan Bral. “Er waren zeker meer dan 25 nagels van ongeveer 2 cm hoog en een kop met een diameter van ongeveer 7 mm. We konden dit de dag van de koers zelf niet meer aangeven aan de politie aangezien zij al vertrokken waren. Nu we weten dat toch iemand bewust schade werd berokkend, zullen we nog klacht neerleggen tegen (on)bekenden.” Bij de wielerclub zijn er vermoedens, maar daar willen ze niet verder over uitweiden. “Deze zaak wordt zeker nog vervolgd”, luidt het bij de wielerclub.

(EDB – GF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.