Het derde natourcriterium voor dames elite 1.15, een organisatie van de Koninklijke Wielerclub De Sasspurters vzw, met start en aankomst in de Brugstraat mocht rekenen op een mooi deelnemersveld. Enkele toppers tekenden present, zoals Lotte Kopecky, kersvers Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke, Julie Vandevelde en Cameron Vandenbroucke. Plaatselijk juniore Leontine Farazijn kreeg ook een plekje op de startlijst en kon rekenen op heel wat supporters.

Het was vooral Lotte Kopecky die zich de hele wedstrijd etaleerde als een van de actiefste rensters en zo heel wat premies meekaapte. Na de hergroepering keek het talrijk opgekomen publiek al uit naar een spannende massasprint, die helaas in de laatste bocht ontsierd werd door een massale valpartij. Uiteindelijk konden drie Australische rensters recht blijven en sprinten voor de bloemen. Ruby Gannon Roseman haalde het voor Alexand Martin Wallace en Josie Talbot.

Het podium bij de mannen. © RLA

De afwachtingswedstrijd, avondcriterium 1.18 open voor elite zonder contract, beloften, amateurs en masters werd gewonnen door Kenny Constant voor Stephen Orbie en Arne De Groote.

Bekijk hier nog eens de volledige uitslag bij de dames en hier die bij de mannen.

(RLA)