Ritwinst levert Sosa leiderstrui op

Redactie KW

Ivan Ramiro Sosa (Ineos Grenadiers) heeft de koninginnenrit in de Tour de la Provence (Fra/2.Pro) op zijn naam gebracht. Hij soleerde naar de zege aan Chalet Reynard op de Mont Ventoux. Vijftien seconden later finishte zijn ploegmaat Egan Bernal, Julian Alaphilippe eindigde als derde op achttien seconden. Mauri Vansevenant werd achtste op 48 seconden. Sosa is meteen ook de nieuwe leider in het klassement, voor zijn ploegmaat Bernal en Alaphilippe.

Geen Tim Wellens meer aan de start van de derde etappe in de Tour de la Provence. De Limburger sukkelt met een verkoudheid en wilde geen risico nemen met het oog op de Omloop Het Nieuwsblad. Bovendien was zijn kans op de eindzege al verkeken na een slechte dag in de rit van vrijdag en kostbaar tijdverlies.

Sosa in de aanval

Het duurde een tijdje vooraleer de vroege vlucht zich vormde. Pas na 20 km wist een groepje van zes zich af te scheiden. Onder hen Florian Vermeersch, Louis Louvet, Damien Gaudin, Nicola Bagioli, Alessandro Fedeli en Jerome Cousin. Veel voorsprong kregen ze niet van Deceuninck-Quick-Step, Trek-Segafredo en Astana. Meer dan 3:30 kregen ze nooit en op 30 km van het einde, met de Mont Ventoux in het vooruitzicht, ging het tempo de hoogte in bij het achtervolgende peloton. Op de Ventoux werden de vluchters één na één opgeraapt.

Het peloton dunde uit door het kopwerk van Laurens De Plus, de finale barstte open op 5 km van het einde met een aanval van Sosa. Alaphilippe reageerde wat later, maar met Bernal had Sosa een uitstekende ploegmaat in steun. Alaphilippe slaagde er niet in om de klus alleen te klaren, Wout Poels stak op het einde nog een handje toe, maar Sosa was gaan vliegen . De zege voor de Colombiaan die ook de hand uitsteekt naar de eindzege met 19 seconden voorsprong op zijn ploegmaat Bernal en 21 op Alaphilippe. Zondag is in principe een rit voor sprinters. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten