Ritchie Denolf crosst nog voor zijn plezier

Ritchie Denolf. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De prestaties van de 27-jarige Ritchie Denolf zijn dit seizoen iets minder dan de voorbije jaren, maar gezien de omstandigheden doet de Zwevezeelse elite zonder contract het zeker niet slecht. Hij komt door zijn drukke job en het bouwen van zijn huis immers minder aan trainen toe.

“Het seizoen verloopt relatief goed, zeker gezien het beperkte aantal trainingsuren”, opent de 27-jarige Ritchie Denolf. “Als zelfstandige in de bouw heb ik het behoorlijk druk en daarnaast ben ik ook bezig met het neerzetten van mijn eigen huis. Veel tijd blijft er dus niet meer over om te trainen. Zeker in de winter niet. Als je na een hele dag werken thuiskomt, heb je met dit weer vaak geen zin meer om dan nog eens op de fiets te springen. Mijn resultaten hangen dus vaak af van het aantal uur dat ik de weken ervoor heb kunnen trainen.”

De Zwevezelenaar stond zaterdag aan de start in Lichtervelde, waar hij beslag legde op de twaalfde plaats. Vorig seizoen finishte hij er nog als achtste. “Het was een heel andere cross dan vorig jaar. Toen was een deel van het parcours een echte modderpoel. Nu lag de omloop er heel snel bij, alleen de wind maakte het heel lastig. Met mijn twaalfde plaats kan ik nooit tevreden zijn, maar in de huidige omstandigheden zit er gewoon niet meer in.”

Hopelijk kan ik dit seizoen nog een paar keer top tien halen. Ik ben er al een paar keer dicht bij geweest, maar het was telkens net niet

De elite zonder contract van Team Atom 6 Bikestore stond dus met geen al te hoge verwachtingen aan de start van dit seizoen. “Het gaat redelijk goed, met af en toe een paar mindere crossen. Meer mag ik ook niet verwachten van dit seizoen. Tijdens de voorbereiding heb ik al minder kunnen trainen en ook nu blijven mijn trainingsuren beperkt. Maar ik doe het nog altijd graag en daarom blijf ik wekelijks op mijn crossfiets kruipen.”

“Hopelijk kan ik dit seizoen nog een paar keer top tien halen. Ik ben er al een paar keer dicht bij geweest, maar het was telkens net niet. Zoals in Zarren, waar ik elfde werd. Hopelijk lukt het me nog dit seizoen. Het is vooral belangrijk om in de eerste twee ronden met de subtop mee te zijn. Dan is er veel mogelijk”, aldus Ritchie, die in november een paar keer in Frankrijk ging crossen. “Er waren hier geen B-crossen, dus stak ik maar de grens over. Daar heb ik telkens top vijf gereden en op 1 november zelfs een zege geboekt. A-crossen? Daar heb ik niets te zoeken. Die mannen rijden te rap voor mij”, besluit Ritchie, die ondanks zijn drukke agenda ook af en toe helpt in de fietsenzaak van broer Gianni in Zwevezele. (SM)