Remco Sansen tevreden over zijn seizoensbegin

Remco Sansen werd onlangs elfde in Asper-Gavere. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Met een 19de plaats in Ruddervoorde kan Remco Sansen de herfstvakantie met een positief gevoel afsluiten. De eerstejaarsnieuweling blikt meer dan tevreden terug op zijn seizoensbegin. Zowel bij Cycling Vlaanderen als de LRC behaalde de Zarrenaar enkele mooie ereplaatsen.

Remco Sansen kon in de eerste maanden van het nieuwe seizoen al een aantal straffe resultaten bijeenfietsen. In de lastige veldrit van Asper-Gavere werd hij bijvoorbeeld knap elfde bij de eerstejaarsnieuwelingen. De Zarrenaar staat dus meer dan zijn mannetje op nationaal niveau, maar kiest er toch voor om een gemengd programma af te werken. “Het klopt inderdaad dat ik ook bij de LRC cross”, knikt Remco. “Daar zitten ook toffe omlopen tussen en het is vaak minder ver rijden. En ik kan er meestrijden voor de overwinning. Zo werd ik enkele weken geleden nog derde in de cross van Zele, mijn beste prestatie tot nu toe. Na een slechte start kon ik geleidelijk aan opschuiven en eindigde ik op het laagste schavotje. Het is altijd plezant om op het podium te staan, maar dat is voor mij niet het belangrijkste. Me amuseren op de fiets, daar doe ik het voor.”

Fan van de modder

En dat lukt Remco nog altijd het beste in het veld. De 14-jarige veldrijder is in de eerste plaats een liefhebber van de zwaardere moddercrossen. Ploeteren door het slijk vindt hij dan ook één van de leukste aspecten aan zijn hobby. “Dat doe ik het liefst van allemaal”, lacht Remco. “Zo’n drie jaar geleden kreeg ik de smaak te pakken, na de cyclocross in Houthulst. Ik heb altijd graag met de fiets gereden en wou het ook eens in competitie proberen. Dat ging meteen goed en zo was ik vertrokken. Ondertussen is ook mijn jongere broer met veldrijden begonnen. We komen niet echt uit een wielerfamilie, maar het is wel tof dat we dezelfde hobby hebben. Zo kunnen we samen trainen en elkaar een beetje motiveren.”

Ondertussen is ook mijn jongere broer met veldrijden begonnen. We komen niet echt uit een wielerfamilie, maar het is wel tof dat we dezelfde hobby hebben. Zo kunnen we samen trainen en elkaar een beetje motiveren

Daarnaast zorgt ook de sfeer binnen zijn ploeg voor het nodige enthousiasme bij de jonge wielrenner. Remco rijdt sinds 1 januari voor Cyclocross Team-MJ Wood en voelt zich er helemaal thuis. “Ik denk dat ik nergens beter kan zitten. Ik rijd er samen met mijn vrienden en we komen allemaal uitstekend overeen. Elke dinsdag- of woensdagavond hebben we een ploegtraining in Houthulst en onze trainer, Laurens Versteele, levert schitterend werk. Ik leer nog altijd bij van hem.”

En Van der Poel

Opkijken doet Sansen vooral naar Mathieu van der Poel. “Geen originele keuze, maar ik denk dat zijn prestaties voor zich spreken. Hoe hij in het voorjaar naar de zege in de Amstel Gold Race knalde, amai! Ik ben blij dat hij er weer bij rijdt”, besluit de houtstudent aan het VTI van Diksmuide.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.