Rally van Ieper organiseert klimtijdrit op Kemmelberg (voor wielertoeristen)

© BELGA
Redactie KW

Het concept dat de naam Kemmel Bike Hill Climb meekreeg werd woensdag voorgesteld.

VZW Superstage, de organisatie achter de rally van Ieper, organiseert op 8 juni een korte klimtijdrit voor wielertoeristen. Een organisatie van een autorally die een wielerevenement organiseert, het is zelden gezien. “Het concept van de Kemmel Bike Hill Climb is uniek en leunt nauw aan bij het rallywerk. Het doel is om zo snel mogelijk de korte ‘klassementsproef’ van anderhalve kilometer af te werken met een team van drie renners. De finish van de heuvelklim ligt bovenaan op de top van de Kemmelberg, natuurlijk ook een bekende heuvel in wielermiddens”, klinkt het. De drie renners starten samen, de tijd van de laatste renner telt als geldige chrono.

“We mikken op een zestigtal teams van drie renners aan de start. Na de eerste run sprinten de dertig snelste teams een tweede keer naar boven. Vijftien teams blijven over voor de derde passage, zeven voor de vierde ronde en uiteindelijk zullen de drie snelste teams de grote finale afwerken, waarbij ze gelijktijdig van start gaan”, duidt verantwoordelijke Jan Hollebeke.

Omdat heel wat rallypiloten op de fiets trainen om fysiek paraat te zijn, kijkt de organisatie ook in hun richting. Ze beloven tevens een mooie beloning in die categorie.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.