Quinten Hermans pakt in Eeklo eerste zege van het seizoen

Quinten Hermans finisht als eerste tijdens de Meetjeslandcross in Eeklo.© BELGA
Quinten Hermans finisht als eerste tijdens de Meetjeslandcross in Eeklo.© BELGA
Redactie KW

Quinten Hermans (Tormans CX Team) heeft zaterdagnamiddag de Ethias Cross in Eeklo op zijn naam geschreven. Hij haalde het na een lange solo van Toon Aerts en Eli Iserbyt.

Voor de 25-jarige Hermans was het de eerste zege van het seizoen, nadat hij lange tijd buiten strijd was na een zware val in de Dauphiné. Hij haalde het na een lange solo van Toon Aerts en Eli Iserbyt. Man in vorm Laurens Sweeck, vorig jaar de beste in Eeklo en vorig weekend goed voor twee zeges op rij, moest opgeven na een valpartij en problemen met het versnellingsapparaat.

Gladde ondergrond

Lars van der Haar stoof in het Meetjesland als eerste het veld in, gevolgd door Michael Vanthourenhout, Quinten Hermans en Corné van Kessel. In de eerste bocht op het parcours schoof de Zwitserse kampioen Kevin Kuhn onderuit en nam hij David van der Poel mee in zijn val. Meteen werden beiden zo alle kansen op een mooi resultaat ontnomen.

Voorin werd er immers niet gewacht. Integendeel, op de zeer gladde ondergrond legde Michael Vanthourenhout er duchtig de pees op. De West-Vlaming reed daarna de materiaalpost in en pakte een nieuwe fiets met een andere bandendruk. Zo kreeg Corné van Kessel de leiderspositie in de schoot geworpen. In het wiel van de Nederlander volgden, bij het ingaan van de tweede ronde, Quinten Hermans, Eli Iserbyt, Daan Soete en Michael Vanthourenhout. Toon Aerts was even daarvoor blijven haperen aan een paaltje en reed op de zesde plaats.

Kopgroepje met vijf

Bij het ingaan van de derde ronde kregen we een kopgroepje van vijf. Daar maakten Daan Soete, Corné van Kessel, Quinten Hermans, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout deel van uit. Eli Iserbyt volgde als zesde op 6 seconden. Nog voor halfcross trok Quinten Hermans op avontuur. Zo moest Toon Aerts gaan jagen, dit met Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout in het wiel. Leider Hermans bleef echter de perfecte lijnen rijden. Achter hem vocht het kwartet met Toon Aerts, Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt een verbeten strijd uit voor de dichtste ereplaats. Aerts trok, met nog twee ronden te rijden, in de aanval en kreeg Iserbyt mee in het wiel.

Hermans begon aan de slotronde met 22 seconden voorsprong op Aerts en de Europese kampioen. De renner van Tormans kwam niet meer in de problemen en haalde het zo afgescheiden. Iserbyt schoof in volle finale weg en zo kon Toon Aerts naar de tweede plaats snellen. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.