Quick-Step Floors trekt met Yves Lampaert naar WK ploegentijdrijden

Quick-Step Floors rekent op Yves Lampaert. © BELGA
Redactie KW

Quick-Step Floors heeft donderdag zijn team bekendgemaakt voor het WK ploegentijdrijden van komende zondag in het Oostenrijkse Innsbrück.

De Belgische WorldTour-formatie rekent voor de laatste editie van dit WK op twee landgenoten, Laurens De Plus en Yves Lampaert. Lampaert gaf eerder forfait voor de individuele tijdrit in Innsbrück wegens een te groot aantal hoogtemeters.

Het zestal van de Wolfpack bestaat verder uit de Nederlander Niki Terpstra, de Duitser Maximilian Schachmann, de Deen Kasper Asgreen en de Luxemburger Bob Jungels.

“Het is een uitdagend parcours dit jaar”, legde ploegleider Tom Steels uit. “Je start met veertig vlakke kilometers, waarna vijf kilometer geklommen moet worden. De jongens moeten dus een hoog tempo op het vlakke opleggen, maar nadien ook bergop de snelheid hoog houden. Het team is goed gebalanceerd, met renners die goed bergop kunnen en tempobeulen op het vlakke. Het is geen technisch parcours, maar in de laatste kilometers komen we wel nog enkele verkeerseilanden en rotondes tegen.”

Drievoudig wereldkampioen

Quick-Step is drievoudig wereldkampioen ploegentijdrijden (2012, 2013 en 2016). Vorig jaar was de zege in het Noorse Bergen voor Team Sunweb. Steels verwacht ook dit jaar forse tegenstand van verschillende teams. “De ploegentijdrit betekent traditioneel veel voor Quick-Step. We willen ook in de voorlopig laatste editie van dit WK top zijn. Maar we weten dat het niet makkelijk wordt om te winnen. Ik vind het jammer dat het hier eindigt voor dit event, maar we gaan nog een laatste keer alles geven.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier