Zwevezele Koers strikt enkele toprenners

foto Nele
Nele Sabbe
Nele Sabbe Medewerker KW

Op vrijdag 23 september sluit Zwevezele Koers het West-Vlaamse wielerseizoen af. Voorzitter Mathias Sap en zijn organiserend team zijn er alvast klaar voor. “Onze kermiskoers is jaarlijks een sportieve happening en een sociaal gebeuren.”

Het Koninklijk Sportcomité van Zwevezele stelt vol fierheid hun kermiskoers voor en voor komende editie deden ze er alles aan om er een topeditie van te maken. Voorzitter Mathias Sap (32) vertelt wat meer.

“De kermiskoersen hebben het tegenwoordig niet zo gemakkelijk, maar Zwevezele Koers blijft standhouden en is springlevend”, aldus Mathias Sap. “De voorbereidingen zijn al één jaar aan de gang en ik mag zeggen dat onze inzet loont. De verschillende werkgroepen waren dag en nacht in de weer om ons opzet te doen slagen. Het organiserend team bestaat uit 15 personen en we kennen een goede mix van leeftijd en van beroepen. We mochten vier nieuwe leden ontvangen: Krist Wylin, Thijs Debruyne, Steve Werbrouck en Geert Soenens. Ikzelf ben de voorzitter, neem de leiding en doe er alles aan de groep samen te houden. In tijden van corona was dit niet zo evident. De vergaderingen gebeurden online en de uitdaging was om iedereen gemotiveerd te houden. Gelukkig is die periode achter de rug en kunnen we nu uitkijken naar onze geliefde kermiskoers op vrijdag 23 september.”

Betere datum

“Voor deze editie 2022 kozen we bewust voor een andere en betere datum. Voordien vond de koers begin oktober plaats. Door onze koers op een betere datum op de wielerkalender te plaatsen konden we toprenners aan de start krijgen. We hebben een deelnemersveld dat we nog nooit eerder kenden met vele mooie ploegen en grote namen. Drie knallers zijn alvast Greg Van Avermaet, Gijs Van Hoecke en Lawrence Naesen.”

Koersbus

“Nieuw dit jaar is de komst van de rijdende tentoonstelling van het Wielermuseum Roeselare. De Koersbus komt langs met hun expo. Het Koersmuseum van de wielersport brengt een ode aan de kermiskoers en de bus reflecteert kermis en koers. Bezoekers kunnen alvast een glimp opvangen van het beeldmateriaal rond de rijke geschiedenis van Zwevezele Koers. De bus zal te vinden zijn op de parking aan het Sociaal Huis op het Marktplein.”

“De officieuze start van de koers is om 13.30 uur op het Marktplein. Voorafgaand worden de ploegen voorgesteld op het grote podium en dit ook op het Marktplein. Na afloop van de koers volgt de After Koers Party aan sportzaal De Zwaluw en dit vanaf 20 uur.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.