https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Xandro Meurisse sprint naar zege in Italië

© (Foto BELGA)
Bron: Belga

Dankzij Xandro Meurisse heeft het Belgische wielerteam Alpecin-Fenix woensdag zijn laatste wegwedstrijd van 2021 gewonnen. De 29-jarige West-Vlaming was in de Ronde van Veneto, een Italiaanse eendagskoers van het niveau 1.1, de snelste in de sprint van drie koplopers.

Ook in Italië loopt het wegseizoen op zijn laatste benen. Oud-renner Filippo Pozzato organiseert in zijn regio Veneto de laatste drie Italiaanse wedstrijden van 2021, waarvan de Ronde van Veneto de eerste is. Voor het eerst sinds 2010 – toen Daniel Oss zijn ploegmaat Peter Sagan klopte – werd die koers opnieuw georganiseerd.

Acht weinig bekende vroege vluchters reden een groot deel van de 168 kilometer tussen Cittadella en Padova aan de leiding, maar ruim veertig kilometer voor de finish werden zij weer gegrepen door het peloton. Nadien regende het aanvalspogingen. UAE Team Emirates en Astana-Premier Tech waren erg actief, maar ook het Belgische Alpecin-Fenix, dat Xandro Meurisse tot tweemaal toe in de aanval stuurde.

Bij poging twee kreeg Meurisse met Matteo Trentin en Jhonatan Restrepo twee op papier snellere vluchtgezellen mee, en een achtervolgende groep kwam nog gevaarlijk dicht opzetten, maar toch trok Meurisse op de streep aan het langste eind. Hij haalde het in de sprint voor de Italiaan Trentin en diens landgenoot Alberto Dainese, die in de spurt van de achtervolgers nog over Restrepo ging.

De Ronde van Veneto was de laatste wegwedstrijd op het programma van Alpecin-Fenix. De ploeg behaalde dit wegseizoen liefst 33 overwinningen op UCI-niveau. Voor Meurisse zelf was het de eerste UCI-zege van het seizoen, al schreef hij eerder dit jaar de kermiskoers van Geraardsbergen op zijn naam.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.