https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wout van Aert sprint naar Belgische titel

Tijdens de eindsprint was Wout van Aert sterker dan Edward Theuns.©DAVID STOCKMAN Belga
Tijdens de eindsprint was Wout van Aert sterker dan Edward Theuns.©DAVID STOCKMAN Belga
Redactie KW

Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft zich zondag tot Belgisch kampioen op de weg gekroond. Hij haalde het na 221,3 km met start en aankomst in Waregem in een sprint voor Edward Theuns (Trek-Segafredo) en Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick.Step).

Voor de 26-jarige Van Aert is het de eerst Belgische titel op de weg. Hij volgt op de erelijst Dries De Bondt op. Die sprintte vorig jaar naar de nationale driekleur in Anzegem.

Vier renners kleurden de wedstrijd met een lange ontsnapping: Mauri Vansevenant (Deceuninck-Quick.Step), Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Brent Van Moer (Lotto Soudal) en Kenny Molly (Bingoal-Pauwels Sauzen WB) reden na 50 km weg uit het peloton en verzamelden een maximale voorsprong van bijna zes minuten.

Op 44 km van de streep werd het kwartet voorin vervoegd door uittredend kampioen De Bondt en Yves Lampaert (Deceuninck-Quick.Step), woensdag nog winnaar van het BK tijdrijden, maar met nog 28 km te gaan was alles te herdoen.

Vervolgens sprong, met nog ruim 20 km te gaan, Evenepoel weg met Van Aert. Ook Theuns maakte nog de aansluiting. Dat bleek wel de juiste vlucht. De drie bleven samen tot aan de streep en sprintten om de titel. Van Aert haalde het met een half wiel voorsprong voor Theuns.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten