WK tijdrijden werd nagelbijter op ‘t Zand in Brugge

© (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville

Het was nagelbijten voor de vele supporters van onze Belgische tijdrijders op en rond ‘t Zand in Brugge. Jammer genoeg mocht het niet zijn voor ‘Woutje’ Van Aert maar met twee Belgische medailles, prachtig weer en een massa volk op de been werd het toch een prachtig wielerfeest.

Het duurde wel even voor de grote massa zich zondagnamiddag naar de fanzone nabij de finish aan ‘t Zand in Brugge bewoog. Maar toen de verwachtte aankomst van publiekslieveling Remco Evenepoel en later ook Wout Van Aert naderde, kwam er steeds meer volk opdagen.

Het publiek stond toch vooral tegen de nadars aan de kant Vrijdagmarkt en langs de Hoefijzerlaan – om de renners zo goed mogelijk in levende lijve te kunnen zien – en in mindere mate op de fanzone op het middenplein van ‘t Zand zelf. Daar waren grote schermen opgesteld en er stonden drank- en eetkraampjes voor het publiek. Lange wachtrijen om iets te eten of te drinken waren er allerminst. Daar waren de toch behoorlijk hoge prijzen – of wat te denken van zes euro voor een pakje friet en drie euro voor een pintje – wellicht niet vreemd aan.

© (Foto Davy Coghe)

Maar dat kon de pret niet drukken. Toen de renners de laatste tientallen meters aflegden steeg er telkens een indrukwekkend gejoel op en werd er duchtig op de reclamepanelen langs het parcours getrommeld. Zeker toen Remco Evenepoel en later ook Wout Van Aert binnen reed, werd het gejoel en het getrommel haast oorverdovend. Heel wat mensen hadden ook postgevat op de balkons van appartementen nabij de Hoefijzerlaan om alles zo goed mogelijk te kunnen volgen.

Ook het platform waarop het grote scherm boven de tunnel naar de ondergrondse parking stond, bleek een ideale positie om de aanstormende renners te spotten. Het was voor veel supporters letterlijk nagelbijten toen de gouden medaille voor Van Aert virtueel binnen was en de Italiaan Filippo Ganna toch bijzonder sterk kwam opzetten.

De Italiaan werd op boegeroep onthaald toen het er steeds meer naar uitzag dat hij Van Aert toch zou gaan kloppen. En dat was ook net wat gebeurde, tot grote teleurstelling van de vele supporters. Die supporters zakten dan toch wel massaal naar het middenplein van ‘t Zand af om Zilveren Van Aert en Bronzen Evenepoel toe te juichen tijden de podiumceremonie ter hoogte van het Concertgebouw.

© (Foto Davy Coghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.