https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

WK tijdrijden passeert twee keer door Dudzele

© (Foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Door de dubbele passage van de renners was Dudzele zondagmiddag het hart van het WK tijdrijden.

Bewoners en bezoekers maakten er een waar volksfeest van. “Dit zet ons kleine polderdorpje op de wereldkaart: Dudzele is vandaag even hét epicentrum van de koers. Ik heb hier een hele week naar uitgekeken”, zegt Tom Boi. Voor zijn deur wappert trouwens niet alleen de Belgische vlag. “Ik heb voor de gelegenheid mijn koersmakkers uit Spanje, Portugal en zelfs Chili uitgenodigd. Al van kleins af ben ik van de koers gebeten – de wereld mag vergaan maar over twee weken sta ik op Parijs-Roubaix”, klinkt het vurig. Wat hij vandaag verwacht van de Belgen? “Mijn hart zegt Van Aert maar het koersverstand zegt dat er maar weinigen tegen Ganna opgewassen zijn.”

Ook de familie De Brouwer genoot van de passage van het WK tijdrijden voor hun deur. “Zoiets maak je in Dudzele niet alle dagen mee hé. Als het aan mij lag mag ook het WK baanwielrennen over een paar jaar ook naar ons dorp komen: het parcours is immers uniek, zo midden door de polders. Vandaag zal het allicht tussen Ganna, Van Aert en Evenepoel gaan”, aldus Thomas De Brouwer.

© (Foto WK)

Opvallend aanwezig vandaag in Dudzele, was R.EV 1703 West-Vlaanderen, de eerste en enige officiële erkende fanclub in onze provincie met thuisbasis in Oudenburg. “Leuk, zo’n thuiswedstrijd”, zegt ondervoorzitter Patrick Huyghe. “De familie van Remco had ons uitdrukkelijk gevraagd om in plaats van bij de aankomst onderweg te staan supporteren. Echt knap wat die kerel op 21 jaar al bijeen gefietst heeft.”

Voor Karin Herpigny heeft de passage van het WK tijdrijden in Dudzele ook een beetje een symbolische betekenis. “Mama is kort geleden overleden maar ze was een echte wielerfanaat. Ze keek altijd naar de koers op tv, jammer dus dat ze er vandaag niet bij kan zijn maar ik ben wel bij haar in gedachten”, zegt ze.

© (Foto WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.