https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

West-Vlaanderen zegt: Wout van Aert wint het WK!

Wout van Aert. © BELGA
Tom Vandenbussche

Zondag is D-day. Wordt Wout van Aert in Leuven, op zijn 27ste, voor de eerste keer wereldkampioen op de weg? Wij trokken op rondvraag bij de West-Vlaamse ploegleiders in het profpeloton. Wat blijkt: het wordt kantje boord, maar … hij wint!

Hans De Clercq : VAN AERT

52 jaar, Eernegem. Ploegleider Sport Vlaanderen-Baloise

1. Wout van Aert, 2. Peter Sagan, 3. Sonny Colbrelli. “Je moet een beetje chauvinistisch zijn. Wat Van Aert dit jaar en zeker de laatste weken bewezen heeft, maakt van hem topfavoriet nummer één. Maar pas op voor Sagan, ook al wordt er bijna niet over hem gesproken. Hij is niet tuk op records, maar als eerste ooit vier wereldtitels behalen, staat hem wel aan. Ik ga uit van een sprint met 30 tot 40 man, maar dan heb je natuurlijk ook nog het scenario-Evenepoel, die zijn moment kan afwachten en op 60 km van de finish vertrekt.”

Dirk Demol: VAN AERT

61 jaar, Ardooie. Ploegleider Israel Start-Up Nation

1. Wout van Aert, 2. Michael Valgren, 3. Julian Alaphilippe. “Wout van Aert is de te kloppen man. Hij is alweer aan een superseizoen bezig, is in topvorm, rijdt een WK in eigen land en wordt omringd door een heel sterke ploeg.”

Rony De Vos: ASGREEN

65 jaar, Beernem. Ploegleider Tarteletto-Isorex

1. Kasper Asgreen, 2. Remco Evenepoel, 3. Julian Alaphilippe. “Iedereen spreekt alsof het voor Van Aert simpel zal zijn om wereldkampioen te worden, maar zo simpel zal het niet zijn. Er zijn er nog die met een fiets kunnen rijden. Zelf zet ik mijn geld op Asgreen, omdat hij gewoon goed is en een grote motor heeft. En Evenepoel wordt tweede. Al die theorieën, ik geloof daar niet in. Die kampioenen zijn winnaars en als de kans er is, zullen ze het niet laten liggen. Het grote voordeel voor Evenepoel is dat Van Aert enorm geviseerd zal worden.”

Patrick Lefevere: Sénéchal

66 jaar, Rumbeke. Ceo Deceuninck-Quick-Step

1. Florian Sénéchal, 2. Sonny Colbrelli, 3. Wout van Aert. “Sénéchal en Colbrelli zullen wegrijden, terwijl Van Aert de sprint voor plek drie wint. Je moet maar eens kijken naar wat Florian de laatste maanden gedaan heeft: ritwinst in de Vuelta, winst in de GP Impanis, veel voor de ploeg gewerkt… Schrijf hem maar op voor WK én Roubaix. En vergeet ook Van der Poel maar niet. Ik denk dat het een goeie acteur is. Zijn rugblessure zal er geweest zijn, maar hij zal het ook gebruiken om de favorietenrol te vermijden.”

Klaas Lodewyck: COLBRELLI

33 jaar, Zarren. Ploegleider Deceuninck-Quick-Step

1. Sonny Colbrelli, 2. Mathieu van der Poel, Wout van Aert. “Van der Poel en Van Aert zullen naar elkaar kijken, waardoor Colbrelli wereldkampioen wordt.”

Nikolas Maes: MOHORIC

35 jaar, Lochristi (Otegem). Ploegleider Lotto-Soudal

1. Matej Mohoric, 2. Wout van Aert, 3. Sonny Colbrelli. “Mohoric is sterk, is in vorm en heeft de feeling om van ver aan te gaan en solo voorop te blijven. Van Aert zal de beste van de favorieten zijn en de sprint voor de tweede plaats winnen. Evenepoel? Dat wordt moeilijk. In principe zullen de Belgen de kaart-Wout van Aert trekken. Dan is er echt geen ruimte om een eigen resultaat na te streven.”

Gianni Meersman: COLBRELLI

35 jaar, Ingelmunster. Ploegleider Alpecin-Fenix

1. Sonny Colbrelli, 2. Wout van Aert, 3. Mathieu van der Poel. “Colbrelli verkeert in de vorm van zijn leven en kan binnen het Italiaanse geheel op een heel sterk team rekenen, met ook Trentin en Moscon. De solo die hij in de Benelux Tour deed, was echt straf. Ook op het EK, waar hij bergop Evenepoel kon volgen, maakte hij indruk op mij. Het wordt kantje boord in de sprint en ik hoop dat ik fout ben, maar Wout van Aert zou wel eens opnieuw nipt tweede kunnen worden. En zet Mathieu maar op drie, al denk ik dat hij na 230 kilometer iets te kort zal komen.”

Luc Meersman: VAN AERT

61 jaar, Meulebeke. Ploegleider Trek-Segafredo

1. Wout van Aert, 2. Julian Alaphilippe, 3. Sonny Colbrelli. “Van Aert is de topfavoriet, maar het zal zondag niet makkelijk zijn om te winnen. Ik denk wel dat iedere Belg het hem gunt. Julian Alaphilippe is natuurlijk altijd gevaarlijk in een koers als het wereldkampioenschap en Colbrelli is de man van de laatste weken.”

Christophe Sercu: VAN AERT

50 jaar, Izegem. Teammanager Sport Vlaanderen-Baloise

1. Wout van Aert, 2. Sonny Colbrelli, 3. Peter Sagan. “Pronostikeren is moeilijk. (denkt lang na) Je kan uiteraard niet naast Van Aert kijken. Op dit WK in eigen land is hij de topfavoriet. De kans is groot dat ze met een select groepje naar de meet gaan en of dat nu met acht of dertig zal zijn, ik verwacht die drie erbij.”

Franky Van Haesebroucke: COLBRELLI

51 jaar, Avelgem. Ploegleider Black Spoke Cycling

1. Sonny Colbrelli, 2. Wout van Aert, 3. Mathieu van der Poel. “Ik werk al mijn hele leven voor kleinere teams en ben dus altijd tegendraads. (glimlacht) Ik tip daarom op Colbrelli. Hij is in de vorm van zijn leven, leeft op een wolkje en won vorig weekend alweer een wedstrijd. Het wordt een sprint met een select groepje. Mohoric is voor mij ook een outsider, maar dan moet hij wel solo kunnen finishen.”

Eric Van Lancker: VAN AERT

60 jaar, Tiegem. Ploegleider Israel Start-Up Nation

1. Wout van Aert, 2. Peter Sagan, 3. Matej Mohoric. “Het kan alle kanten uit. Zoals voor bijna iedereen is Van Aert de topfavoriet. Hij kan alleen aankomen, maar het ook in de sprint afmaken. Over Sagan wordt weinig gesproken, vind ik. Hij heeft zich in de luwte gehouden en won de Ronde van Slowakije. Oké, het was maar Slowakije, maar hij won wel. Hij vindt bovendien een parcours op zijn maat en zit met die vierde wereldtitel in zijn hoofd.”

Ken Vanmarcke: VAN AERT

38 jaar, Kerkhove. Ploegleider EF Education-Nippo

1. Wout van Aert, 2. Michael Valgren, 3. Sonny Colbrelli. “Van Aert is de beste coureur ter wereld. Als ik geen ploegleider van EF was, zou ik volle bak voor hem supporteren. Ganna werd dan wel wereldkampioen in het tijdrijden, de mensen beseffen niet hoe uitzonderlijk Van Aerts zilveren medaille was. Wielrennen is echt specialistenwerk geworden. En hij kan alles.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.