Vernieuwd parcours Grote Prijs Monseré valt in de smaak: “We zijn weer vertrokken voor vijf jaar”

Zussen en weduwe van Jean-Pierre Monseré. © (Foto SV)
Redactie KW

De twaalfde editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré was afgelopen zondag een schot in de roos. Voor het eerst finishte de koers in de Kaaistraat, waar ondanks de kou toch heel wat volk kwam opdagen. Zowel bij de toeschouwers als bij de organisatie hoorden we zondag niets dan goeds.

In de Kaaistraat was het rond half drie in elk geval over de koppen lopen, ondanks een erg frisse wind. Onder meer Shana Vermaut en Leandro Pollet (4) uit Ardooie stonden al vroeg klaar om de aankomst mee te pikken. “We staan hier voor Dries De Bondt”, vertelt mama Shana. “Al is Leandro eigenlijk vooral een grote fan van Mathieu van der Poel. Die hebben we al heel vaak aan het werk gezien tijdens de crossen. Aangezien De Bondt een ploeggenoot van Mathieu is, staan we hier vandaag voor hem.” De winst was uiteindelijk voor Gerben Thijssen, na een bijzonder spannende sprint waarbij hij een zuchtje sneller dan Caleb Ewan over de meet kwam.

“Alles is vlekkeloos verlopen, we hadden een mooie opkomst en we zijn erg tevreden met met onze nieuwe hoofdsponsor Maselis (door hun sponsoring zal de aankomstzone zich tot 2027 ter hoogte van het bedrijf aan de vaart bevinden – red.)”, aldus Rino Vandromme. “Het was toch ook wel even afwachten wat het nieuwe parcours zou geven en uiteindelijk is het een mooie sprint geworden. Ook met het deelnemersveld zijn we zeker tevreden. Zes Worldtourploegen stonden aan de start, ondanks Parijs-Nice en de Tirreno. Het ziet ernaar uit dat we vertrokken zijn voor de komende vijf jaar.”

Grote eer

Ook de familie van wereldkampioen Jean-Pierre Monseré was er uiteraard bij. Zijn weduwe Annie Victor en z’n zussen Anita en Marie-Claire kregen zondag een ereplaats in de VIP-tent. “Het blijft een grote eer voor ons”, vertelt Annie. “De herinneringen komen natuurlijk terug en die doen pijn, maar tegelijk doet het ook heel veel deugd. Jean-Pierre verdient dit.” Zus Marie -Claire Monseré knikt. “Meer dan vijftig jaar na zijn dood blijft hij heel sterk leven in Roeselare en daar zijn we dankbaar voor. Wij gaan twee keer per week zijn graf bezoeken en altijd staan er mensen of toeristen die huldigen.”

Vijftig sollicitaties

Ook bij Voestalpine Sadef in Gits tot slot niets dan positieve reacties. De staalprofielproducent kwam tijdens de wedstrijd mooi in beeld dankzij vier passages van het peloton over het bedrijfsterrein. Bezoekers konden er over de middag van gratis frietjes genieten, terwijl er voor de kinderen ook een fietsparcours voorzien was. Sadef had ook een jobcampagne gekoppeld aan de wedstrijd en die wierp zijn vruchten af. “Sins vrijdag kregen we zo’n vijftig concrete sollicitaties binnen”, zegt managing director Peter Verbrugge. “Een mooi resultaat, zeker in vergelijking met onze jobdagen vorig jaar, al zaten we toen ook nog met de nasleep van corona. De koers heeft zonder twijfel onze naambekendheid een duwtje in de rug gegeven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.