https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tour komt niet naar West-Vlaanderen, maar wel dicht bij de grens

© DAVID STOCKMAN BELGA
Redactie KW

Donderdagnamiddag werd het parcours voor de volgende editie van de Ronde van Frankrijk voorgesteld. De renners komen in 2022 niet naar West-Vlaanderen, maar West-Vlaamse wielerliefhebbers zullen niet ver moeten reizen om het peloton te zien.

Tour-organisatie Amaury Sport Organisation (ASO) stelde donderdag het parcours voor de manneneditie van 2022 voor. De Deense hoofdstad Kopenhagen vormt op vrijdag 1 juli het decor voor de grote start van de Ronde van Frankrijk. De renners krijgen dan meteen een tijdrit over 13 kilometer voor de kiezen. De tweede en derde etappe gaan ook door Denemarken. De renners verhuizen daarna naar het noorden van Frankrijk en kunnen om die verplaatsing af te leggen op 4 juli al genieten van een rustdag.

De vierde etappe gaat van Duinkerke naar Calais. Even leer er sprake van dat de renners tijdens deze rit ook de grens met West-Vlaanderen zouden oversteken, maar dat gebeurt niet. De renners blijven in Frankrijk, maar voor heel wat West-Vlaamse wielerliefhebbers zal deze dag met rood aangeduid worden in de agenda. Hoe de etappe er precies uitziet, is momenteel nog niet bekend.

Op 7 juli strijkt de Tour wel neer in ons land. De zesde etappe start dan in Binche. De renners rijden een kort stuk door België en zetten koers naar het Franse Longwy, vlak bij de Belgische grens aan het drielandenpunt tussen België, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg. Via de Vogezen, met onder meer een etappe met aankomst op de Planche des Belles Filles, en de Alpen komen de renners uit in de Pyreneeën. Op de voorlaatste dag staat een individuele tijdrit op het programma. De Tour eindigt op zondag 24 juli in Parijs op de Champs-Elysées.

Op donderdag 14 juli, de nationale feestdag in Frankrijk, staat gegarandeerd spektakel op de agenda. Dan rijden de renners de beroemde berg Alpe d’Huez in de Alpen op. De Alpe d’Huez maakte in 2018 voor het laatst deel uit van het parcours van de Tour.

(KPL/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.