Tim Merlier toont meteen snelle benen in openingsrit van Parijs-Nice

© (Foto BELGA)

Tim Merlier (Soudal – Quick-Step) is de eerste leider in de 81e editie van Parijs-Nice (WorldTour).

In de openingsrit was de Belgische kampioen na 171 kilometer de snelste in een massasprint. De Ier Sam Bennett werd tweede, de Deen Mads Pedersen derde. Arnaud De Lie sprintte naar de vijfde stek. Start en aankomst lagen in La Verrière, een gemeente van Saint-Quentin-en-Yvelines, ten westen van Parijs.

Dankzij de bonificaties heeft Merlier in de stand vier seconden voor op Bennett en op de Sloveen Tadej Pogacar, die onderweg al een robbertje uitvocht met medefavoriet Jonas Vingegaard en zes seconden bonificatie pakte.

Maandag rijden de renners van Bazainville naar Fontainebleau (Seine-et-Marne). Na 163,7 kilometer wordt ook daar een massasprint verwacht.

Merlier geniet na vierde seizoenszege: “Dit voelt als een droom”

Belgisch kampioen Tim Merlier (Soudal-Quick Step) heeft zondag in een groepssprint aan het einde van de openingsetappe van Parijs-Nice zijn vierde seizoenszege geboekt. Na afloop had hij veel mooie woorden voor zijn ploegmaats.

“Ik kreeg een fantastische leadout van de ploeg”, gooide Merlier in zijn flashreactie met complimenten. “Dit was een sterke teamprestatie. Ze geloofden vandaag in me. Het was een zware dag, omdat er veel stress zat in het peloton. En de steile helling op negentien kilometer van de finish maakte het tactisch. We hadden daar twee renners in een eerste groep, en op de laatste beklimming kwam ook ik terug. Kasper Asgreen zette me daarna voorin af, en vanaf toen bleef de ploeg maar werken. Ik kan niet onder woorden brengen hoe fantastisch het was om deel uit te maken van deze trein.”

Het is voor Merlier al de vierde zege voor zijn nieuwe ploeg Soudal – Quick Step, na een etappe in de Ronde van Oman en twee in de UAE Tour. “Dit voelt als een droom”, genoot Merlier. “Ik kan het amper geloven. Ik ben echt blij, ook met de ploeg.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.