https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tim Merlier sprint in Ardooie naar tweede ritzege in Benelux Tour

Tim Merlier was de snelste vandaag. © DAVID STOCKMAN BELGA
Redactie KW

Tim Merlier (Alpecin-Fenix) heeft donderdag de vierde etappe in de Benelux Tour gewonnen. Voor Merlier is het zijn tweede dagzege deze week. Hij won eerder al de eerste etappe in het Nederlandse Dokkum. De Zwitser Stefan Bissegger (EF Education – Nippo) behoudt de blauwe leiderstrui.

Dit jaar geen vierde editie van de Binck Bank Tour, maar de aankomst in Ardooie van de eerste Benelux Tour (WorldTour) als opvolger van deze ronde van de lage landen. Vorig jaar fietste men hier nog rond in coronastijl. Dit jaar gooide het publiek bijna alle remmen los. Nauwelijks mondmaskers, geen verplichte looprichting, gezellige terrasjes, … Het contrast kon niet groter zijn.

Dit jaar was er niet de klassieke etappe vanuit Blankenberge, maar een (korte) rit vanuit Aalter waardoor de aankomst in de Stationsstraat vroeger kwam dan voorzien. Velen waren dan ook te laat op de afspraak om de vier plaatselijke rondes live te volgen.

“Caleb of Merlier”

Ondanks de stevige concurrentie van de Vuelta kreeg de World Tour wedstrijd een mooie bezetting. Kevin uit Kortrijk had er zelfs een spijbeldag op school voor over om zijn handtekeningenverzameling van renners aan te vullen. “Evenepoel ontbrak er nog in”, maar veel tijd had de jongen niet. Hij ging op jacht.

Om 13 uur sloot de perskring de pronostiek af. “Ardooie voorspelt een overwinning voor Tim Merlier of Caleb Ewan”, zegt secretaris Jan Dhaene. Het kamp van Merlier haalde het.

Wij zagen nog een tevreden Charlotte Vanhecke: “Mooi weer, een mooie winnaar en voor volgend jaar ligt de afspraak ook al vast voor eind augustus.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.