Tim Merlier moet forfait geven voor Giro door val in Parijs-Roubaix

© (Foto BELGA)

Tim Merlier mist de komende Ronde van Italië (6-29 mei). Dat maakte hij woensdag bekend in een interview aan Wielerflits. De Belgische sprintbom ondervindt nog te veel hinder van zijn val in Parijs-Roubaix, tien dagen geleden.

Merlier moest na de Helleklassieker een open wonde aan de rechterelleboog operatief laten reinigen. Die wonde is niet tijdig dichtgegroeid voor de start van de Giro. Merlier moet bovendien nog tot het einde van de week antibiotica nemen.

Zijn ploeg Alpecin-Fenix zal zo zonder echte spurter aan de start staan in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Jasper Philipsen rijdt komende zomer de Tour de France. Mathieu van der Poel wordt wel aan het vertrek verwacht.

Tim Merlier won in 2021 bij zijn debuut in de Giro meteen de tweede etappe, de eerste rit in lijn. In een sprint in Novara bleef hij de Italianen Giacomo Nizzolo en Elia Viviani voor. Later dat jaar zou hij ook nog een etappe in de Tour winnen. Dit jaar won Merlier al drie keer: een rit in Tirreno-Adriatico, Nokere Koerse en Brugge-De Panne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.