Tafi, Debusschere en Philipsen kleuren Natourcriterium Roeselare

In de laatste honderden meters had uiteindelijk Philipsen de snelste benen en nam hij de maat van het overige viertal. Meeus en Kwiatkowski vervolledigden het podium. © KURT DESPLENTER BELGA
Stijn Moerman

Het Dovy Natourcriterium in Roeselare mag terugblikken op een geslaagde editie. De organisatie verliep opnieuw vlekkeloos en de eerste KOERS Gentlemen Classic lokte heel wat toeschouwers naar het centrum. Het was iets rustiger dan vorig jaar toen onder meer Wout van Aert van de partij was, maar tegen het einde van de profkoers was het toch opnieuw koppen lopen in het centrum. De renners maakten alvast ruimschoots tijd vrij voor de talrijke supporters en er was speciale aandacht voor de afscheidnemende Jens Debusschere.

Het Natourcriterium ging van start met de nieuwelingenkoers waarin de Amerikaan Birckell Peyton op het hoogste schavot eindigde, Barry Ashlin en Jasper Verbrugge vervolledigden plaats twee en drie op het podium. Daarna was het aan de kinderen om tijdens de Natour4Kids eens zelf het parcours af te fietsen, wat enorm gesmaakt werd. Zeker de medaille na afloop zorgde voor veel trotse gezichtjes.

Vervolgens was het de beurt aan de ex-profs in de eerste KOERS Gentlemen Classic. Met onder meer Fons en Dirk De Wolf, Zico Waeytens, Johan Museeuw, Peter Van Petegem en Andrea Tafi stond er meer dan genoeg schoon volk aan de start. Die laatste haalde uiteindelijk de overwinning binnen voor Johan Museeuw en Peter Van Petegem.

Debusschere en Philipsen primus

Voor het afsluitende evenement, het criterium van de profs, stond nog een ultrakorte tijdrit van twee kilometer gepland. Die Rodenbach Chrono werd uiteindelijk een prooi voor de afscheidnemende Jens Debusschere. De Dadizelenaar, woonachtig in Waregem, bleek sneller tegen de klok dan Jasper Philipsen. Een mooi afscheidscadeau voor Jens.

Het criterium bij de profs vormde uiteindelijk het slotakkoord. Vijftig lokale rondjes in Roeselare moesten beslissen wie als eerste over de meet zou rijden. Na een veelvoud aan aanvallen en ontsnappingen vormde er zich in de voorlaatste ronde een kopgroep van vijf met Benoot, Philipsen, Meeus, Lampaert en Kwiatkowski. In de laatste meters had uiteindelijk Philipsen de snelste benen en nam hij de maat van Meeus en Kwiatkowski.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier