“Stan Dewulf heeft in de Vuelta een grotere motor gekregen”

Stan Dewulf.© BELGA
Stan Dewulf.© BELGA
Tom Vandenbussche

Tal van voorbereidingswedstrijden werden intussen afgelast, maar zonder ongelukken wordt op zaterdag 27 februari de eerste Belgische voorjaarsklassieker van 2021 gereden: de Omloop Het Nieuwsblad. Wat mogen we dit seizoen van onze profs verwachten? Deze week: deel drie met de persoonlijke trainer van Stan Dewulf als rechtvaardige rechter.

Bij AG2R-Citroën, dat kopman Romain Bardet naar Team DSM zag vertrekken, wordt veel van het voorjaar verwacht. Oliver Naesen en Benoît Cosnefroy krijgen versterking van onder meer Greg Van Avermaet. Andere opvallende nieuwkomer: Stan Dewulf (°1997), die overkomt van Lotto-Soudal. De ex-winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften kende in 2020 een moeizaam seizoensbegin na een aanrijding op training, maar sloot het seizoen wel uitstekend af. “In de Port Epic kende hij zijn beste dag en vertelde hij me dat hij de benen had om te winnen”, vertelt Ward Vande Capelle, zijn trainer sinds de beloften. “Daarnaast reed Stan een goede Brabantse Pijl en ging zijn debuut in een grote ronde niet onopgemerkt voorbij.”

Dewulf kwam uitstekend uit de Vuelta. “Bij een inspanningstest in december liet hij meteen goeie waarden optekenen, een bewijs dat je van zo’n rittenkoers van drie weken echt een grotere motor krijgt. Stan voelt zich goed bij AG2R. Er waait een nieuwe wind voor hem en voorlopig loopt alles volgens schema, ook al moeten we door corona hier en daar wat bijsturen. Vorig weekend koerste hij in Almeria en tijdens het Vlaamse openingsweekend is hij in twee Franse eendagskoersen aan de slag. Na Parijs-Nice rijdt hij de klassiekers. Hij moet daarin Naesen en Van Avermaet bijstaan, maar zal hier en daar zijn eigen kans mogen gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we van Stan het laatste nog niet gezien hebben. Mede door zijn hogere studies heeft hij nog niet het onderste uit de kan gehaald. Waar zijn limieten liggen, valt moeilijk te zeggen, maar ik denk niet dat hij die vorig jaar al bereikt heeft.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.