Sasha Weemaes net als twee jaar geleden de snelste in Ruddervoorde

Sasha Weemaes wint voor Timothy Dupont. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Sasha Weemaes wint voor Timothy Dupont. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Net als twee jaar terug was Sasha Weemaes, de spurter van Sport Vlaanderen-Baloise, de snelste aan het einde van de St-Elooisprijs in Ruddervoorde. Met overwicht klopte hij Timothy Dupont en de Deen Alexander Salby.

Dankzij de extra financiële steun van de gemeente Oostkamp kon de profkermiskoers in Ruddervoorde doorgaan. Woensdag kort na de middag verschenen 170 renners aan de start. Zij begonnen aan een vliegmeeting die gekenmerkt werd door enkele ontsnappingen, maar geen enkele vluchtgroep kreeg meer dan veertig seconden.

In de finale werd een kopgroep van 22 gevormd. Ook die werd gecounterd. Vijf kilometer van de finish stond vast dat de wedstrijd, net als in 2019, op een massaspurt zou eindigen. Sasha Weemaes, een 23-jarige Waaslander, toonde zich de snelste en volgde zichzelf op.

“Dankzij de ploegmaats kon ik mij heel de koers rustig houden”, glunderde Weemaes. “Die ploegmakkers deden hun job perfect. Eerst door mee te gaan in vluchten. In de finale was een grote groep weg, met ploegmakker Alex Colman. Het was aan andere teams om het gaatje te dichten. Daar moest ik een beetje op hopen. In de slotronde kwam het tot een hergroepering. Tijdens de voorbereiding van de sprint zaten we goed. Net voor de laatste bocht in het centrum van het dorp moesten we helemaal vooraan zitten. Met enkel nog ploegmakker Jens Reynders voor mij kwam ik uit de laatste bocht. Dan was het voor mij enkel het juiste moment kiezen om uit dat wiel te komen. Vrij snel was ik zegezeker.”

Sasha Weemaes klopte Timothy Dupont en Alexander Salby.© GST
Sasha Weemaes klopte Timothy Dupont en Alexander Salby.© GST

“Inderdaad, ook vorig jaar won ik zo’n kermiskoers (Heistse Pijl, red.) enkele dagen na de Ronde van Hongarije. Die vijfdaagse doet mij goed. Nochtans ben ik er dit keer zwaar gevallen, maar ik liet mijn kop niet hangen en ben aan wat komt blijven denken. Met deze overwinning als resultaat.” (HF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.