https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ruddervoorde Koers gaat zeker door op woensdag 19 mei

Twee jaar geleden won Sasha Weemaes de St.-Elooisprijs in Ruddervoorde.© vdb
Twee jaar geleden won Sasha Weemaes de St.-Elooisprijs in Ruddervoorde.© vdb
Redactie KW

Voor de profkermiskoers in Ruddervoorde van woensdag 19 mei staat het licht volledig op groen. Op de dag dat de Ardense Pijl van 9 mei met veel heisa werd geannuleerd, kreeg Veloclub Riddersport iedereen op dezelfde lijn.

“We hadden woensdag veiligheidsoverleg met de gemeente Oostkamp, de lokale politie en de gouverneur van West-Vlaanderen”, verduidelijkt voorzitter Jeroen Sap. “Iedereen gaat akkoord met de organisatie van onze profkoers. Maar zoals bij alle klassiekers wordt het publiek aangeraden thuis te blijven en de wedstrijd op televisie te volgen. Maar de twee grote terrassen op de Markt van Ruddervoorde zullen tijdens de wedstrijd open zijn.”

Ook amateurploegen

Wie daar een plaatsje verovert en op zijn stoel blijft zitten, kan de passages van de renners van dichtbij volgen. De maatregelen inzake horeca die op zaterdag 8 mei, bij de heropening van de terrassen, in voege treden moeten worden gevolgd. “De politie zal een oogje in het zeil houden”, weet Sap, die op 19 mei vanaf 15 uur het petje van organisatievoorzitter ruilt voor dat van Focus-WTV-commentator en met Johan Museeuw als assistent de rechtstreekse uitzending op de West-Vlaamse televisie verzorgt. “Naast de profteams geven we ook een aantal amateurploegen de kans deel te nemen. Zoals EFC-L&R-Vulsteke, Basso Team Flanders, Home Solution-Soenens en Acrog-Tormans Balen.” (HF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten