Roadshow WK wielrennen moet breed publiek warm maken voor wielersport

© (Foto DM)

Vanaf zaterdag 24 juli trekt acht weken lang de Flanders 2021 Roadshow door het land. Het rondreizend WK-belevingsdorp moet een breed publiek warm maken voor het WK wielrennen en bij uitbreiding de wielersport. De Roadshow werd vrijdag voor het eerst voorgesteld in gaststad Knokke-Heist in aanwezigheid van minister van Sport Ben Weyts (N-VA).

Van 24 juli tot 11 september houdt de Flanders 2021 Roadshow halt op zestien locaties in Vlaanderen, Brussel en Wallonië: de vier gaststeden, de vijf WK-dorpen, tal van provinciale domeinen in Vlaams-Brabant en enkele plekken in het land waar grote koersen plaatsvinden in de zomer. De Roadshow is een belevingsdorp dat bezoekers laat kennismaken met het WK en de WK-geschiedenis en bezoekers ook zaken laat uitproberen.

Zo blikt de Koersbus, van het museum van Wielersport in Roeselare, terug op honderd jaar WK. Verder heeft de roadshow een belevingstrailer waar bezoekers virtueel het WK-parcours kunnen verkennen. Voor kinderen is er ‘Little Champions’, een behendigheidsparcours voor kinderen, op initiatief van Cycling Vlaanderen.

Sport Vlaanderen voorziet dan weer een breed gamma aan aangepaste fietsen om uit te proberen. “De volgende maanden willen we het fietsvirus verspreiden over heel Vlaanderen, voor jong en oud. Ook kinderen willen we op jonge leeftijd al warm maken voor de wielersport”, zegt minister Ben Weyts.

De roadshow staat altijd op een openbare plek, is volledig gratis en vlot toegankelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier