https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Rijdt de Ronde van Frankrijk volgend jaar door West-Vlaanderen?

© BELGA
Redactie KW

Volgend jaar zal er opnieuw een rit in de Tour de France in België beginnen, meldt La Voix du Nord. Volgens de Noord-Franse krant zal een Tourrit in het Henegouwse Binche starten. De krant oppert daarbij dat de renners door West-Vlaanderen zullen rijden.

De Tour van 2022 start met drie dagen in Denemarken en trekt nadien naar het noorden van Frankrijk voor onder meer een rit à la Parijs-Roubaix. Voor de zesde etappe trekt het peloton dan naar het Henegouwse Binche. De burgemeester van Binche, Laurent Devin, zou komende donderdag op de voorstelling van het parcours van de Tour de France aanwezig zijn.

La Voix du Nord oppert ook de piste dat de Ronde door West-Vlaanderen zal rijden, via Heuvelland. Eerder raakte al bekend dat er op 4 juli 2022 een rustdag voorzien is in Rijsel. Daags nadien zou er een etappe vertrekken vanuit Duinkerke of Calais. Daarbij zou een rondje door de West-Vlaamse heuvels gereden worden.

Donderdag 14 oktober wordt het parcours van de Ronde officieel bekend gemaakt. Dan weten we of de renners effectief door West-Vlaanderen rijden in 2022.

(MVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.