Regenachtige editie van 106e Koolskamp Koerse

Redactie KW

Het weer zat niet mee op het Kampioenschap van Vlaanderen en dat zag je ook een beetje aan het bezoekersaantal. De grootste concentratie koersliefhebbers stond aan de finishlijn. Maar er heerste toch weer een gezellig sfeertje rond het parcours.

Een seingever zegt plots: “De blauwe zijn daar”. Een referentie naar het zwaantje dat aankondigde dat het peloton op komst was. Om de twintig minuten raasden de renners voorbij de Sint-Martinuskerk in Koolskamp, met als gevolg dat supporters vanuit hun terrasstoel sprongen om de horde wielrenners van dichtbij aan te moedigen.

Naar het einde van de koers toe wisselden de wolkbreuken zich af met schaarse opklaringen. Een ouder koppel houdt het voor bekeken: “Wij gaan naar huis om de ontknoping te bekijken, ‘t is te slecht weer.” (LVC)

Het aanstormende peloton op het natte wegdek.
Het aanstormende peloton op het natte wegdek. © (Foto LV)
Bij café Den Uil waren ze voorbereid op het slecht weer en was er beschutting voorzien. Na de koers was er ook nog een dj om de sfeer er in te houden.
Bij café Den Uil waren ze voorbereid op het slecht weer en was er beschutting voorzien. Na de koers was er ook nog een dj om de sfeer er in te houden. © (Foto LV)
Fabio Jakobsen won het Kampioenschap van Vlaanderen en troefde daarmee Caleb Ewan en Dylan Groenewegen af.
Fabio Jakobsen won het Kampioenschap van Vlaanderen en troefde daarmee Caleb Ewan en Dylan Groenewegen af. © (Foto LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.