Organisatie annuleert editie 2021 van voorjaarsklassieker Gent-Staden

Enzo Wouters won op 1 maart de 72ste editie van Gent-Staden.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Enzo Wouters won op 1 maart de 72ste editie van Gent-Staden.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

De voorjaarsklassieker Gent-Staden gaat volgend jaar niet door. Dat maakte het organisatiecomité bekend.

Met spijt in het hart besliste de organisatie Gent-Staden om de 73ste editie van Gent-Staden niet te organiseren. De ‘natuurlijke’ vijand voor deze voorjaarsklassieker was doorheen de jaren heen mogelijke sneeuwval, gezien de datum van de wedstrijd. Een andere nooit geziene vijand dwarsboomt nu de organisatie. Na rijp beraad en een afwachtende houding sinds de zomermaanden – hopende op een positieve kentering van de evolutie van de coronapandemie – werd de knoop doorgehakt en beslist om de wedstrijd niet te organiseren.

“Aanleiding hiertoe is een samenloop van een aantal zaken”, opent wedstrijdleider Mario Snaet. “Enerzijds moet de sponsorwerving nu volop lopende zijn, maar dit lukt niet gezien we de sponsors niet kunnen bezoeken en veel van de bestaande sponsors commercieel ook hun beste jaar niet achter de rug hebben. Een andere oorzaak zijn de uitgevaardigde en begrijpelijke protocollen van de wielerbond met tal van te nemen maatregelen zoals een publiekvrije start- en aankomstzone en de te nemen maatregelen inzake de inschrijving, de briefing, de sanitaire voorzieningen,… Dit vergt van de organisatie een bijkomende financiële en organisatorische inspanningen die we niet haalbaar zien.”

“We hopen om in 2022 de wedstrijd opnieuw te kunnen organiseren met op zaterdag de wedstrijd voor nieuwelingen en juniores en op zondag de wedstrijd voor elite en beloften en hierbij verder te kunnen rekenen op de talrijke sponsors en medewerkers zonder wie deze organisatie niet mogelijk is.”

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.