Oliver Naesen keert met dubbel gevoel huiswaarts na E3 Saxo Bank Classic Harelbeke

Oliver Naesen leidt een klein groepje op de Paterberg.© Bart
Oliver Naesen leidt een klein groepje op de Paterberg.© Bart

Oostendenaar Oliver Naesen (AG2R-Citroën) viel net naast het podium in de E3 Saxo Bank Classic Harelbeke . Samen met Greg Van Avermaet kreeg hij het kopmanschap toebedeeld binnen het Franse AG2R-Citroën. Toch kwam het duo wat tekort om te knokken voor de zege.

Zij botsten op een veel te sterk blok van Deceuninck-Quick.Step. Van Avermaet en Naesen hopen in de komende wedstrijden alvast weer mee te strijden voor de zege maar rekenen dan op wat meer geluk in de afwerking.

“Kasper Asgreen was een eerste keer gaan aanvallen maar toen was het nog ver tot de aankomst. Natuurlijk kon hij terugvallen op zijn teamgenoten die bij ons groepje de tegenreactie verstoorden. In je achterhoofd weet je dan meteen dat je naar de slachtbank onderweg bent. Zijn ploeggenoten zaten immers in een zetel en hoefden geen kopwerk te doen. Het voelde allemaal als boksen boven je categorie”, verduidelijkte Oliver Naesen.

Gat dichtrijden

Toen Asgreen in de slotkilometers opnieuw ging aanvallen probeerde Oliver Naesen de kloof te dichten maar slaagde daar niet in. “Natuurlijk moest ik dat gat dichtrijden maar dat lukte niet. Mijn benen schreeuwden naar mijn hoofd om die inspanning stop te zetten en dat niet te doen. Het was op bij mij. Langs de kant ziet het er allemaal misschien net iets gemakkelijker uit.”

Oliver Naesen moest vrede nemen met de vierde plaats.© BELGA/DIRK WAEM
Oliver Naesen moest vrede nemen met de vierde plaats.© BELGA/DIRK WAEM

“Vandaag konden Greg Van Avermaet en ikzelf de eerste keer ons duo-kopmanschap echt uitspelen. Het was trouwens ook de eerste keer dat we zo’n lastige koers reden dit seizoen. Vandaar. Ik denk dat we beiden met een dubbel gevoel zitten. Onze samenwerking verliep zeer goed maar we pakken geen prijs. En daar gaat het toch altijd om in het wielrennen.”

“Vandaag hebben wij nogmaals gezien dat er enkele sterke blokken zijn. Ik denk dan aan die mannen van Deceuninck-Quick.Step. En dan zijn er ook nog anderen zoals Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Het maakt het er allemaal niet simpel op”, lacht Oliver Naesen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.