Merlier sprint naar zege in GP Monseré

© VDB
© VDB
Redactie KW

Tim Merlier (Alpecin-Fenix) heeft zondag de Grote prijs Jean-Pierre Monseré op zijn naam geschreven. De Brit Mark Cavendish (Deceuninck – Quick Step) eindigde in de massasprint als tweede, voor Timothy Dupont (Bingoal-Wallonie Bruxelles). Merlier won afgelopen dinsdag ook al de GP Samyn en boekte in Roeselare zo zijn tweede zege van het seizoen.

Al vrij vlug vormde zich een kopgroep met negen renners. Daar maakten Clément Carisey, Syver Waerstad, Stefano Museeuw, Daniel Tulett, Jeroen Eyskens, Lewis Askey, Rick Ottema, Stan Van Tricht en Jon Knolle deel van uit. Zij mochten maximaal drie minuten voor het peloton uitrijden. In de grote groep regelden de renners van Bingoal-WB en Deceuninck – Quick Step het tempo. Met nog 40 kilometer voor de boeg zette de blauwe garde zich ostentatief op kop van de bende en begon men gretiger te knagen aan de achterstand.

Het sein voor Clément Carisey om te gaan aanvallen. De Fransman werd echter vlug opnieuw opgeslokt door de kopgroep maar meteen zat daar de mot erin. Lewis Askey achtte dan zijn moment gekomen. Hij kreeg op 31 kilometer van de finish versterking van Stan Van Tricht, Jon Knolle en Clément Carisey. Askey versnelde opnieuw en kwam zo alleen op te kop te zitten. Hij mocht de laatste ronde ingaan met een handvol seconden voorsprong.

Het bleef onrustig in het peloton tot die van Deceuninck – Quick Step zich opnieuw vooraan posteerden en ervoor zorgden dat alles netjes samensmolt voor de laatste 15 kilometer. Ook Alpecin-Fenix en Bingoal-WB kwamen nadrukkelijker hun plaatsen op de eerste rijen opeisen. Amaury Capiot probeerde op 7 kilometer van de finish nog een uitval op te zetten, maar werd op 3 kilometer van de eindmeet opnieuw gegrepen. Bert Van Lerberghe trachtte Mark Cavendish in stelling te brengen maar werd opgehouden door een renner voor hem. Tim Merlier schoot op rechts van zowat 250 meter voor de finish uit de startblokken en reed op indrukwekkende wijze naar de zege.

De oud-Belgisch kampioen volgt de Nederlander Fabio Jakobsen op als eindlaureaat van de GP Jean-Pierre Monseré.

 © VDB
© VDB

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.