https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mauri Vansevenant derde in Trofeo Laigueglia

Mauri Vansevenant.©ERIC LALMAND BELGA
Mauri Vansevenant.©ERIC LALMAND BELGA
Redactie KW

Bauke Mollema heeft woensdag de Trofeo Laigueglia gewonnen. De 34-jarige Nederlander had 39 seconden voorsprong op vijf achtervolgers. In de sprint om de tweede plaats moest Mauri Vansevenant enkel Egan Bernal voor zich dulden.

De Italiaanse openingsklassieker kon op heel wat belangstelling rekenen. Tien WorldTourteams stonden aan de start. Een kopgroep van 12 kleurde de wedstrijd. Dat waren Mathias Vacek, Nicolas Edet, John Archibald, Nikita Stalnov, Mattia Bais, Mulu Hailemichael, Unai Cuadrado, Veljko Stojni, Alessandro Iacchi, Niccolo Salvietti, Davide Persico en Juri Hollmann. De opeenvolging van klimmetjes kostte krachten. Edet, Hollmann en Bais bleven het langst voorop, maar tegen de snelheid van de favorieten waren ze niet opgewassen en op de tweede passage van de Capo Melo werden ze gegrepen.

Er scheidde zich uiteindelijk een elitegroepje af met Bernal, Mollema, Ciccone, Champoussin, Landa, Madouas, Ghirmay en Mauri Vansevenant uit Torhout met zich mee. Op 16 kilometer van de aankomst ging Mollema solo. Bernal zette nog een tegenaanval in, maar kwam te laat. De Colombiaan zag Champoussin, Landa, Ciconne en Vansevenant nog aansluiten, maar zou uiteindelijk wel de sprint om de tweede plaats winnen.

“Ik had op zo’n vier kilometer van het einde nog een aanval geplaatst, omdat ik dacht dat ik de traagste van de vijf zou zijn, maar uiteindelijk verloor ik de sprint voor de tweede plaats maar met een half wiel van Bernal”, aldus de tweedejaarsprof van Deceuninck-Quick-Step. “Ik ben alvast heel tevreden met de progressie die ik deze winter geboekt heb.”

Zondag staat de naar Torhout uitgeweken Eernegemnaar aan de start van de GP Industria & Artigianato-Larciano. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten