Mark Cavendish showt zijn groene trui in Roeselare, ook Merlier van de partij

© (Foto BELGA)
Bron: Belga

Mark Cavendish topt de affiche van het na-Tourcriterium van Roeselare dat dinsdagavond doorgaat. De start van de nieuwelingenwedstrijd en het profcriterium in Roeselare zullen morgen/dinsdag voorafgegaan worden door een minuut stilte naar aanleiding van de slachtoffers van het recente noodweer.

Naast de Brit, die de groene trui veroverde in de Tour de France en er 4 etappes won, wisten de organisatoren onder meer ook nog de Belgische ritwinnaars van de recente Ronde van Frankrijk Tim Merlier (rit 3 in Pontivy) en Dylan Teuns (rit 8 op Le Grand-Bornand) te strikken. Ook de Italiaanse kampioen Sonny Colbrelli tekent present.

“Het is niet gemakkelijk geweest om onze 11e editie in elkaar te steken. Er zijn tal van reglementen waarmee we rekening moeten houden in deze huidige coronapandemie maar we zijn er toch in geslaagd de klus te klaren”, stelde organisator Thomas Verhaeghe van het Roeselaarse Dovy na-Tourcriterium.

“Wij kunnen organiseren met publiek, al zal er steevast gescreend worden dat er op bepaalde plaatsen niet teveel volk bijeen troept. We hebben door de coronapandemie ons parcours daarvoor speciaal aangepast. We blijven nu meer in het stadscentrum van Roeselare zodat de mensen op de vele terrassen langsheen de omloop de renners kunnen zien rijden. We laten ook grote ledschermen installeren op enkele pleinen in Roeselare zodat niemand iets van de koers moet missen.”

“We zijn heel tevreden met het deelnemersveld”, aldus Verhaeghe. “Mark Cavendish zal zijn groene trui tonen. Natuurlijk helpt het in de onderhandelingen dat één van onze sponsors Deceuninck is. Naast Cavendish zal van zijn Deceuninck-Quick Stepteam ook nog Tim Declercq aanwezig zijn. Sonny Colbrelli tekent eveneens present naast de twee Belgische ritwinnaars in de Tour, Tim Merlier en Dylan Teuns. Ook Edward Theuns, Jonas Rickaert en Jelle Wallays maken hun opwachting. Met het wegvallen van andere criteriums zoals dat van Aalst zijn we het enige na-Tourcriterium in de Benelux. De Olympische Spelen hebben er wel voor gezorgd dat we geen gele trui hebben in Roeselare. Bovendien griste Tadej Pogacar naast de gele trui ook nog de witte en de bollentrui weg. Dan ben ja in één klap drie truien kwijt. Toch ben ik de mening toegedaan dat ons deelnemersveld er best mag zijn.”

Programma

16u00: Start nieuwelingenkoers

17u30: Voorstelling profs

18u00: Start tijdrit na-Tourcriterium

19u00: Start na-Tourcriterium

21u45: Aankomst en podiumceremonie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten