Mag Valerie Demey (27) straks samen met haar vriendin naar de Olympische Spelen?

Valerie Demey.© BELGA
Valerie Demey.© BELGA
Tom Vandenbussche

De selecties worden vandaag (vrijdag) bekendgemaakt, maar de kans is groot dat zowel wielrenster Valerie Demey (27) uit Oostkamp als BMX’ster Elke Vanhoof (29) uit Dessel eind juli naar de Spelen mag. Opmerkelijk, want de West-Vlaamse en Antwerpse vormen al enkele jaren een koppel. “Ik mag niets bevestigen, maar kan natuurlijk niet ontkennen dat ik in poleposition voor een ticket lig”, aldus Demey.

“Ik mag niets bevestigen, maar kan natuurlijk niet ontkennen dat ik in poleposition voor een ticket lig”, aldus Demey, ploegmate van Lotte Kopecky bij Liv Racing. “Drie plaatsen zijn niet veel, maar ik denk niet dat er op dit moment veel Belgische meisjes beter aan het rijden zijn. Ik had het vorige winter al gemerkt op training dat ik een stap vooruit heb gezet. In het voorjaar moest ik in dienst rijden, maar sinds eind april heb ik toch enkele mooie ereplaatsen kunnen bijeenrijden. Eerst in een driedaagse in Luxemburg en recent nog in de Thüringen Tour in Duitsland, waar er serieus geklommen moest worden.”

Ook voor Elke Vanhoof, haar Antwerpse vriendin, ziet het er goed uit. “Onlangs kon ze nog wat punten sprokkelen in de laatste Wereldbeker in Bogota. Ook voor de BMX’ers wordt pas vrijdag de selectie bekendgemaakt.” Ter info: vijf jaar geleden in Rio behaalde Vanhoof nog een knappe zesde plaats. Demey zag het voor haar televisie gebeuren. “Toen ik de beelden zag, dacht ik: het zou fantastisch zijn om zelf ook ooit aan de Spelen te mogen deelnemen. Wel, wie weet komt mijn droom binnenkort uit.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.