KW-lezers mogen gratis op de koffie met Museeuw, Devolder en co: schrijf je hier in

Johan Museeuw is donderdag een van de gasten op de boekvoorstelling. © BELGA
Redactie KW

In wielermuseum KOERS in Roeselare wordt op donderdag 16 maart het prestigieuze boek ‘Top 1.000 van de beste wielrenners ter wereld’ voorgesteld. Onze lezers worden bovendien vriendelijk uitgenodigd om deze unieke boekvoorstelling bij te wonen in een select gezelschap van ex-toprenners.

Auteur Jacques Sys en journalist Johny Vansevenant gaan donderdag tijdens de voorstelling in gesprek met topnamen als Johan Museeuw, Freddy Maertens, Eric Leman, Gilbert Desmet, Johan De Muynck en Stijn Devolder. Uitgeverij Lannoo leidt dit bijzondere wielerevenement in goede banen.

Unieke encyclopedie

Wielrenners leveren bovenmenselijke prestaties, ze worden opgejaagd en bij momenten uitgeperst, ze rijden door terwijl ze eigenlijk al gestorven zijn. Sportjournalist Jacques Sys bundelt in Top 1.000 van de beste wielrenners ter wereld de wielrenners die 150 jaar internationale wielersport kleur gaven.

Deze unieke wielerencyclopedie is een uitstap doorheen een lange wielergeschiedenis. Met verhalen die voor ontroering en vertedering zorgen, met sappige en luchtige anekdotes, neergezet binnen hun specifiek tijdsbeeld. Maar ook met vreugde en verdriet, met triomfen en drama’s, met liegen en bedriegen.

Elke lezer van deze krant wordt vriendelijk uitgenodigd op deze duik in de wielergeschiedenis. Start vanaf 14.30 uur in Koers, Polenplein 15, 8800 Roeselare. Inschrijven is noodzakelijk en kan via deze link.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.