Jonas Rickaert onderging nieuwe operatie aan vernauwde liesslagader: “Midden januari weer trainen”

"Ik heb mentaal niet de beste weken gehad, maar nu heb ik er wel alle vertrouwen in dat het probleem definitief achter de rug is", zei Rickaert in een reactie. © BELGA

Jonas Rickaert uit Beveren (Roeselare) heeft een nieuwe tegenslag te verwerken gekregen. De leadout van Alpecin-Deceuninck heeft een nieuwe operatie moeten ondergaan aan de vernauwde liesslagader die hem al een hele tijd parten speelt.

Rickaert ging in juni een eerste keer onder het mes. De revalidatie verliep goed en in september was de 28-jarige West-Vlaming weer competitief. De voorbije weken kreeg hij echter opnieuw last, wat leidde tot een bijkomende operatie. Hij staat opnieuw voor een revalidatie.

Mentaal zwaar

“Ik heb mentaal niet de beste weken gehad, maar nu heb ik er wel alle vertrouwen in dat het probleem definitief achter de rug is”, zei Rickaert in een reactie. “De nieuwe operatie is prima verlopen, maar zorgt uiteraard voor een extra vertraging in de aanloop naar volgend seizoen. Ik zal pas midden januari de training kunnen hervatten. Hopelijk kom ik hier sterker uit.”

Alpecin-Deceuninck anticipeerde maandag al op de onbeschikbaarheid van Rickaert door de Nederlander Ramon Sinkeldam aan boord te gaan. Sinkeldam moet belangrijk worden in de sprintvoorbereiding van Jasper Philipsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier