https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jens Keukeleire: de ambassadeur die er niet bij kan zijn

WK ambassadeur Jens Keukeleire. (Foto Sportdienst Brugge)
Redactie KW

Pech voor Jens Keukeleire, de Brugse ambassadeur van het WK tijdrijden: hij kan er zelf niet bij zijn op het wereldkampioenschap in eigen stad. “Ik moet jammer genoeg elders koersen.”

Wie er op het WK tijdrijden niet bij zal zijn, noch met de fiets noch langs de kant noch in het fandorp op ‘t Zand, is Jens Keukeleire. De 32-jarige profwielrenner is nochtans Brugs ambassadeur voor het WK, maar hij vertoeft momenteel met zijn ploeg EF Education-Nippo in Tubize, waar hij aan het trainen is voor de Primus Classic tussen Brakel en Boortmeerbeek.

“Ik kan woensdag wel naar de mixed time trial komen kijken, wanneer koning Filip aanwezig is in Brugge. Maar ik moet jammer genoeg dit weekend zelf elders koersen”, zegt Keukeleire. “Uiteraard had ik stiekem gehoopt om geselecteerd te worden voor het WK. Niet voor het tijdrijden in Brugge, wel voor de rit van Antwerpen naar Leuven. Maar je wordt afgerekend op je prestaties in het voorjaar. Mede door ziekte was het niet goed, ik heb al wat tegenslag gekend dit jaar.”

De ambassadeur beseft dat het WK een hele eer is voor de regio. “Alle ogen van de wereld zijn komend weekend gericht op Knokke-Heist en vooral Brugge. Die internationale promotie is onschatbaar. Je moet het ook op langere termijn bekijken: na het zien van die mooie beelden van Brugge zullen er ongetwijfeld veel mensen goesting krijgen in een citytrip naar Brugge. Het effect op korte termijn is jammer genoeg beperkt door corona. Dat zie je ook aan de bezetting in de Brugse hotels. Zonder corona waren massa’s buitenlandse wielerfans naar Vlaanderen afgezakt om er een weekje van te maken, met overnachtingen in Knokke-Heist, Brugge, Antwerpen en Leuven. Nu vrees ik dat het aantal buitenlandse wielerliefhebbers beperkt zal zijn.” (SVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.