Jelle Wallays en Piet Allegaert blijven twee jaar langer bij Cofidis

Jelle Wallays. © PETE GODING BELGA
Bron: Belga

Onze landgenoten Jelle Wallays en Piet Allegaert rijden ook de komende twee seizoenen voor Cofidis. Dat maakte het Franse WorldTour-team vrijdag bekend. De 32-jarige Roeselarenaar Wallays rijdt pas sinds dit seizoen voor Cofidis, voor de 26-jarige Moorsledenaar Allegaert is het zijn tweede seizoen in Franse loondienst.

Wallays rijdt momenteel voor Cofidis zijn eerste Tour de France. De West-Vlaming verdedigde eerder de kleuren van Topsport Vlaanderen en Lotto Soudal en vulde zijn erelijst al met Dwars door Vlaanderen (2015), Parijs-Tours (2014 en 2019) en een rit in de Ronde van Spanje (2018). Bij Cofidis werkte hij in het voorjaar vooral in dienst van kopman Christophe Laporte.

Allegaert telt één profoverwinning, de Eurométropole Tour in 2019. Ook hij kwam eerder uit voor Topsport Vlaanderen, is West-Vlaming en kan goed uit de voeten in de klassiekers. Allegaert werd dit jaar nog tweede in de Tro Bro Léon.

Naast Wallays en Allegaert mocht ook de 23-jarige Portugees André Carvalho zijn contract bij Cofidis met twee seizoenen verlengen. Donderdag verlengde Cofidis ook al de overeenkomst met de Fransman Anthony Perez voor twee jaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten