Jelle Wallays en Piet Allegaert blijven twee jaar langer bij Cofidis

Jelle Wallays. © PETE GODING BELGA

Onze landgenoten Jelle Wallays en Piet Allegaert rijden ook de komende twee seizoenen voor Cofidis. Dat maakte het Franse WorldTour-team vrijdag bekend. De 32-jarige Roeselarenaar Wallays rijdt pas sinds dit seizoen voor Cofidis, voor de 26-jarige Moorsledenaar Allegaert is het zijn tweede seizoen in Franse loondienst.

Wallays rijdt momenteel voor Cofidis zijn eerste Tour de France. De West-Vlaming verdedigde eerder de kleuren van Topsport Vlaanderen en Lotto Soudal en vulde zijn erelijst al met Dwars door Vlaanderen (2015), Parijs-Tours (2014 en 2019) en een rit in de Ronde van Spanje (2018). Bij Cofidis werkte hij in het voorjaar vooral in dienst van kopman Christophe Laporte.

Allegaert telt één profoverwinning, de Eurométropole Tour in 2019. Ook hij kwam eerder uit voor Topsport Vlaanderen, is West-Vlaming en kan goed uit de voeten in de klassiekers. Allegaert werd dit jaar nog tweede in de Tro Bro Léon.

Naast Wallays en Allegaert mocht ook de 23-jarige Portugees André Carvalho zijn contract bij Cofidis met twee seizoenen verlengen. Donderdag verlengde Cofidis ook al de overeenkomst met de Fransman Anthony Perez voor twee jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier