Jasper Stuyven start in Dwars door Vlaanderen, Mads Pedersen nog in quarantaine

Jasper Stuyven van Trek-Segafredo, hier nog tijdens EE3 Saxo Bank Classic op 26 maart.© Belga / Dirk Waem
Jasper Stuyven van Trek-Segafredo, hier nog tijdens EE3 Saxo Bank Classic op 26 maart.© Belga / Dirk Waem
Redactie KW

Jasper Stuyven start woensdag in de 75ste Dwars door Vlaanderen. Zijn team Trek-Segafredo had zich afgelopen weekend nochtans teruggetrokken uit Gent-Wevelgem, omdat er een positief coronageval was binnen de ploeg. Dwars door Vlaanderen start in Roeselare, de finish ligt in Waregem.

De recente winnaar van Milaan-Sanremo was echter niet nauw in contact gekomen met de besmette persoon en mag woensdag gewoon starten. Oud-wereldkampioen Mads Pedersen van zijn kant wel en hij blijft woensdag aan de kant. Zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen van komende zondag komt evenwel niet in gedrang.

Frustratie

Ook Alex Kirsch verschijnt niet aan de start in Roeselare. “Daardoor starten wij met slechts zes renners in Dwars door Vlaanderen. Het is beter dan niets”, meldde sportdirecteur Steven de Jongh.

“Natuurlijk is dit alles niet ideaal in de voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen, maar dat nemen we er maar bij. Wij namen alvast de juiste beslissing om onszelf terug te trekken uit Gent-Wevelgem. Of we morgen dan een brok frustratie van ons af gaan fietsen? Frustratie en spanning zaten er zeker in het hoofd van de renners en de ploegleiding. Je doet er alles aan om die corona buiten te houden en dan toch sloop het even binnen. Wij blijven samen met onze ploeg renners en entourage in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. We worden ondertussen bijna elke dag getest. Nu is alles negatief en dat is maar goed ook. Wij hebben alvast goede hoop dat alles onder controle is.” (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten