Horeca Heuvelland fietst zich in de kijker met opmerkelijke actie

Vanuit de hoogte zijn de strobalen goed te zien.©Eric Flamand Eric Flamand
Vanuit de hoogte zijn de strobalen goed te zien.©Eric Flamand Eric Flamand
Redactie KW

Zondag wordt Gent-Wevelgem gereden. De wielerklassieker is voor de vele horecazaken in Heuvelland in niet-coronatijden de start van een nieuw toeristisch seizoen. “Nu het niet kan, willen we toch de horeca van Heuvelland in de kijker plaatsen,” zegt Francky Callens van de horecezaak In de Gouden Jaren, gelegen op de top van de Kemmelberg.

Op het grasperk voor de zaak legde de zaakvoerder van de horecazaak maar liefst 100 balen stro. “Daarin verwerkten we de slogan Horeca Heuvelland. Op die manier willen we aan de kijkers melden dat we er zijn en zullen blijven zijn. We ondervonden de voorbije periode hoe sterk Heuvelland leefde. Op wat afhaal na konden we de toeristen niet ons volledig aanbod laten proeven. Maar we doen dit graag in betere tijden.”

Voor zijn actie kreeg Franky meteen gehoor bij bevriende collega’s van het Hellegat, het Casino, de Rentakker, In de Zwaan en Surprice. “Samen bekostigden we de balen stro die we nadien met veel plezier schenken aan vzw Equisense waar Marianne Mervaille, met haar kudde pony’s en paarden en haar team vrijwilligers personen begeleiden in een therapeutische natuur op weg naar een persoonlijk evenwicht.”

Drie keer Kemmelberg

Op sportief vlak wordt de Kemmelberg nog meer dan andere jaren de beslissende helling in de wielerwedstrijd. Liefst drie keer beklimmen de renners de kasseihelling. Andere hellingen in Heuvelland die beklommen worden zijn de Baneberg, de Scherpenberg en de Vidaigneberg. Ook de Plugstreets zitten in het parcours. Er is nergens publiek toegelaten.

Aangezien de versoepelingen van de coronamaatregelen nog niet aan de orde zijn worden de jeugdwedstrijden niet georganiseerd. Er zijn met de heren elite en de dames elite slechts twee wedstrijden voorzien. Ook de Gent-Wevelgem Cyclo wordt daags voor de wedstrijd niet georganiseerd. De nieuwe datum wordt 28 augustus. (MDN)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten