https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Hoop voor Keukeleire dat puzzel in klassieker eens in elkaar kan vallen”

Jens Keukeleire.© BELGA
Jens Keukeleire.© BELGA
Tom Vandenbussche

Tal van voorbereidingswedstrijden werden intussen afgelast, maar zonder ongelukken wordt op zaterdag 27 februari de eerste Belgische voorjaarsklassieker van 2021 gereden: de Omloop Het Nieuwsblad. Wat mogen we dit seizoen van onze profs verwachten? Deze week: deel drie met de persoonlijke trainer van Jens Keukeleire als rechtvaardige rechter.

Jens Keukeleire (°1988) begint bij EF Education-Nippo aan zijn twaalfde campagne bij de profs. Een tweede plaats in Gent-Wevelgem in 2017 was het beste resultaat van de Bruggeling tot nu toe. Ook in Parijs-Roubaix, E3 Harelbeke en Dwars door Vlaanderen eindigde hij al één of meerdere keren in de top tien. “Jens is een betrouwbare renner die een ploeg overal kan inzetten”, weet Arne Wallays, broer van Jelle en voor de derde winter op rij Keukeleires trainer. “Hij heeft zes of zeven kansen in zo’n klassiek voorjaar en dus is het hopen op zo’n dag waarop alle omstandigheden in de juiste plooi vallen om een topresultaat te behalen. Alberto Bettiol is de kopman van de ploeg, maar ook Jens heeft een beschermd statuut. Samen met Sebastian Langeveld, talentvolle jongeren als Stefan Bissegger, Jonas Rutsch en wie weet ook Michael Valgren, heeft EF Education geen ploeg die de koers moet dragen, maar wel eentje die zijn stempel zal kunnen drukken.”

De winter van Keukeleire lag in de lijn van de voorbije twee jaar. “Maar ditmaal volgde er al een hoogtestage in januari. De ploegleiding kwam met dat voorstel, omdat ze twee kamers bovenop de Teide ter beschikking hadden. Jens is daarop ingegaan en heeft er samen met Bettiol getraind. In het verleden deed hij ook al hoogtestages in februari en verscheen hij zelfs al eens zonder competitie in de benen aan de start van de Omloop. Nu zal hij al de Ster van Bessèges en de Tour du Haut-Var (die vandaag start, red.) in de benen hebben. Jens heeft een goeie winter achter de rug. Hij ligt perfect op schema voor een goed voorjaar.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten