Herfstcriterium in Oostrozebeke krijgt er een koers voor dames elite bij

Remco Evenepoel won de laatste editie van het Herfstcriterium, dat in 2019 plaatsvond. © foto Bart
Redactie KW

Via een videoboodschap van Remco Evenepoel, de laatste winnaar van het Herfstcriterium in Oostrozebeke, maakte de organisatie bekend dat het vanaf dit jaar uitpakt met een wielerwedstrijd voor dames elite.

Al twee jaar moest de Oostrozebeekse oktoberkermis het ondertussen stellen zonder zijn criterium voor beroepsrenners op kermismaandag. Telkens weer stak corona daar een stokje voor. Intussen liep er bijzonder goed nieuws binnen van Chris De Vos, ondervoorzitter van het Oostrozebeeks Herfstcriterium.

Chris, die ook werkzaam is als hoofdverzorger bij de nationale wielerploeg, heeft zich als Oostrozebekenaar achter de kar van het criterium gespannen en meteen gezorgd voor vernieuwing. Dinsdag liet de organisatie in een videoboodschap niemand minder dan Remco Evenepoel, de laatste winnaar van het Herfstcriterium, vertellen dat de volgende editie van de Oostrozebeekse profkoers, gepland van 3 oktober 2022, ook een wedstrijd voor dames elite toegevoegd krijgt aan het programma.

Vooraleer de beroepsrenners van start gaan, zullen de dames elite eerst hun criterium in Oostrozebeke afwerken. Door de toevoeging van een dameswedstrijd willen de organisatoren van het Herfstcriterium het gebeuren niet alleen een nieuw elan geven, maar ook het dameswielrennen in de kijker brengen. (CLY)

Bekijk hier het filmpje: https://www.herfstcriterium.be/update-januari

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.