https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Heel veel volk aan de start van het WK tijdrijden in Knokke

© (Foto PDC)
Redactie KW

Knokke is ondertussen al een hele tijd in de ban van het WK tijdrijden. Metershoge banners en affiches kondigen al verschillende weken dit grandioze wielerfeest aan. Het hoogtepunt van dit mondiale evenement was zonder enige twijfel de tijdrit van de elite mannen die zondagnamiddag onder een milde septemberzon plaatsvond.

Duizenden supporters hadden al verschillende uren voor de start van de eerste renner postgevat achter de nadarhekkens. Sommigen waren uitgedost met de Belgische driekleur, anderen stonden in wielertenue de renners luidkeels aan te moedigen.

Op de terrassen langs de zeedijk zat ook heel wat volk. Ze willen het grandioze spektakel niet missen. Wellicht zullen ze de renners niet eens zien voorbijrijden, maar ze genieten van de sfeer en het gejoel van de menigte.

Half drie is het zo ver… de omroeper van dienst kondigt in verschillende talen de start van de eerste renner aan. De meeste wielerfanaten gaan meteen op de toppen van de tenen staan om het startschot en de doortocht van de eerste renner zeker niet te missen. In de komende minuten zullen ze wielrenners uit alle hoeken van de wereld voorbij zien rijden: Oezbekistan, Pakistan, Tsjechië, maar ook Frankrijk, Italië en natuurlijk België.

Wanneer Remco Evenepoel en Wout van Aert voorbijfietsen, zwelt het applaus aan tot een geluidssterkte waarvan zelfs decibelmeters duizelen. De meeste wielerfanaten zijn duidelijk gekomen om deze twee nationale wielerhelden aan het werk te zien.

© (Foto PDC)

Ook de politie is goed vertegenwoordigd. Hooligans of amokmakers vallen niet te bespeuren, maar vòòr elke renner rijdt een politieman op de motor. De lokale politie krijgt hiervoor versterking uit alle hoeken van het land.

Wanneer de laatste renner voorbijrijdt, blijven de meeste supporters nog even napraten want straks zal de omroeper ongetwijfeld aankondigen dat Wout of Remco in Brugge de tijdrit gewonnen heeft. Het sportieve hoogtepunt is echter een afknapper… Filippo Ganna is nipt beter dan Wout van Aert. Het brons is voor Remco Evenepoel.

Het was niettemin een hoogdag voor de wielersport en daar hebben velen in Knokke van genoten. (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.