Harm Vanhoucke verhuist van Lotto Soudal naar Team DSM

Harm Vanhoucke reed al enkele grote rondes, waaronder de Giro. © BELGA/DIRK WAEM

Harm Vanhoucke zet zijn wielercarrière verder bij Team DSM. De Aalbekenaar verlaat Lotto Soudal en ondertekent bij de Nederlandse ploeg een contract tot eind 2024.

De 25-jarige Vanhoucke debuteerde in 2018 bij Lotto Soudal. Hij boekte nog geen profzege maar startte wel al in vijf grote rondes (3x Giro, 2x Vuelta) en haalde twee keer het podium in een (lastige) Giro-etappe. Dit seizoen werd Vanhoucke tweede in de eindstand van de Roemeense Sibiu Tour en vijfde in de Ronde van Turkije.

“Deze ploeg boekte al heel wat successen in klassementen van grote rondes en beschikt over veel kennis. Het wordt een nieuwe stap in mijn carrière en ik ben benieuwd om te zien hoe ik zal verbeteren als renner en wat ik zal leren van de meer ervaren renners”, zegt Vanhoucke.

Volgens DSM’s hoofdcoach Rudi Kemna had Vanhoucke “een hele goeie U23-carrière” en zette hij in elk seizoen als prof stappen vooruit. De ploeg wil hem verder laten ontwikkelen als klimmer. “Als 25-jarige heeft hij nog marge om te verbeteren. Met een specifiek trainings- en wedstrijdprogramma moet dat lukken.”

Nieuw-Zeelander

Team DSM kondigde vrijdag ook de komst van de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin aan. Die komt op zijn 31ste over van Israel-Premier Tech en tekende voor drie jaar. Bevin won dit seizoen de Ronde van Turkije en pakte een etappe in de Ronde van Romandië.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.