Harm Vanhoucke is beste Belg met derde plek in elfde etappe van Giro

Belga
Belga

De Zwitser Mauro Schmid (Team Qhubeka Assos) heeft woensdag, daags na de eerste rustdag, de elfde etappe in de Ronde van Italië op zijn naam geschreven.

In deze lightversie van de Strade Bianche, met onderweg ook wel enkele pittige beklimmingen, over 162 kilometer tussen Perugia en Montalcino, vooral bekend om zijn prijzige wijnen, haalde de 21-jarige neoprof het in een sprint met twee van de Italiaan Alessandro Covi (UAE Team Emirates). Op net iets minder dan een halve minuut werd Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) knap derde en beste Belg. Dries De Bondt (Alpecin-Fenix) werd even later vierde.

Minder goed nieuws viel er te noteren bij Remco Evenepoel. De renner van Deceuninck – Quick-Step moest gaandeweg lossen op de grindstroken en kreeg een serieuze opdoffer te verwerken van Egan Bernal. De rozetruidrager had bloed geroken en met nog enkele demarrages in het slot smeerde hij Evenepoel meer dan twee minuten aan. In de stand zakt onze landgenoot van de tweede naar de zevende plaats, op 2:22 van Bernal.

In de twaalfde etappe van donderdag trekt het peloton van Siena over 212 kilometer naar Bagno di Romagna, een rit op maat van vrijbuiters, met onderweg vier gecategoriseerde beklimmingen. De startplaats ligt dan op de Piazza del Campo in Siena, traditioneel de aankomstplaats van de Strade Bianche.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier