Groves schenkt BikeExchange-Jayco nieuwe zege in Ronde van Catalonië

© (Foto Belga)

Kaden Groves (Team BikeExchange-Jayco) heeft dinsdag de tweede rit in de Ronde van Catalonië (2.UWT) op zijn naam geschreven.

De 23-jarige Australiër bleef na 202,4 kilometer tussen L’Escala en het Franse Perpignan in de sprint de Duitser Phil Bauhaus en Fransman Hugo Hofstetter voor. De Noor Jonas Iversby Hvideberg (Team DSM) neemt de leiderstrui over van de Australiër Michael Matthews.

De derde rit voert de renners woensdag van Perpignan tot La Molina, over 161,1 kilometer. De Ronde van Catalonië telt zeven ritten en eindigt zondag. De Brit Adam Yates won de vorige editie maar neemt deze editie niet deel.

Michael Matthews spurtte maandag naar de zege in de eerste etappe. De Australiër haalde het voor Sonny Colbrelli, die meteen na de finish in elkaar zakte en een hartstilstand kreeg. De Italiaan werd gereanimeerd met behulp van een defibrillator en naar het ziekenhuis gebracht. Zijn ploeg Bahrain-Victorious liet dinsdagochtend weten dat Colbrelli zich “okay” voelt en contact gehad heeft met familie en vrienden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier