Geen Zottegemse kasseizones in Ronde van Vlaanderen door start in Brugge

De 107de editie van de Ronde van Vlaanderen wordt verreden op zondag 2 april. © Belga

Er komt dit jaar geen doortocht van de Ronde van Vlaanderen over de kasseizones van de Paddestraat en Lippenhovestraat in Zottegem. Deze beslissing werd genomen omdat de wedstrijd in Brugge start en er een aantal kilometer in West-Vlaanderen moet gereden worden.

“Het nieuws dat de Ronde van Vlaanderen op zondag 2 april niet over de Paddestraat en Lippenhovestraat gaat, is bij ons binnengekomen als een donderslag bij heldere hemel. De voorbije jaren waren wij steevast ‘Dorp van de Ronde’ en dit met heel veel plezier”, reageert schepen van Sport Brecht Cassiman van de stad Zottegem.

“De finale van de Ronde van Vlaanderen brak toch veelal open op deze kasseistroken. In onze budgetten hadden we trouwens voorzien dat er ook dit jaar een passage zou zijn. Dat is dus jammerlijk genoeg niet het geval.”

Kilometers in West-Vlaanderen

“We hadden in de wandelgangen vernomen dat Zottegem niet zou aangedaan worden dit jaar”, vervolgt hij. “Uiteindelijk hebben wij contact gehad met organisator Flanders Classics die ons dit gerucht spijtig genoeg bevestigde. De start in Brugge zou de reden zijn. Men moet zo een aantal kilometers maken in West-Vlaanderen waardoor er geen boog naar Zottegem meer mogelijk was.”

“In 2024 ligt de start weer in Antwerpen. Wij blijven zeker openstaan voor een nieuwe doortocht doorheen Zottegem. We willen de iconen die de kasseistroken van de Lippenhovestraat en Paddestraat stilaan worden, graag opnieuw in de Ronde van Vlaanderen. Nog in 2024 organiseren wij eveneens het BK voor elite op de weg bij de mannen en de vrouwen. De startplaats is dan Sint-Lievens- Houtem, de eindmeet ligt getrokken in Zottegem”, besluit Cassiman.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.