https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fanclub Forza Lampaert wil Yves naar zijn eerste kassei schreeuwen: “Parijs-Roubaix is ook ónze koers van het jaar”

Forza Lampaert, hier tijdens het BK tijdrijden in eigen gemeente, draagt haar idool op handen. © JOKE COUVREUR
Philippe Verhaest

Zondag wil Yves Lampaert er alles aan doen om zijn allereerste Parijs-Roubaix op zijn naam te schrijven. Ook de fanclub Forza Lampaert is klaar voor dé afspraak van dit seizoen. “Als Yves wint, laten we Den Bockor ontploffen.”

Dat Parijs-Roubaix als dé droomkoers van Yves Lampaert (30) te boek staat, is ondertussen algemene kennis. Zeker in zijn thuisgemeente Ingelmunster, waar ook de supportersclub Forza Lampaert enorm naar zondag toeleeft.

Bockor als epicentrum

Met meer dan 400 leden is de fanclub een van de grootste van het peloton en tijdens het afgelopen WK in Leuven – waar zo’n honderd supporters op post waren – lieten ze zich van hun beste kant horen en zien. “Het wereldkampioenschap was de perfecte voorbereiding voor Parijs-Roubaix”, knipoogt bestuurslid Heide Vandekerckhove (38).

Als Yves zondag wint, laten we ons clublokaal Den Bockor ontploffen

Nu zondag bokst Forza Lampaert echter geen supportersdorp langs de Noord-Franse kasseien in elkaar. “Omdat dit gewoon niet haalbaar is. Er is geen enkele voorziening ter plekke beschikbaar: geen drankstandje, geen openbaar toilet… Bovendien zijn de coronamaatregelen bij onze zuiderburen nog iets strenger dan bij ons.”

De bestuursploeg vat dit weekend wel post langs het parcours en heel wat leden zullen op eigen initiatief de oversteek maken.

“Maar ook in Ingelmunster zullen veel supporters samen kijken”, klinkt het. “Niet in het minst in Den Bockor, het lokaal van onze club. Sowieso blazen we daar na de koers verzamelen en mocht Yves die kassei de lucht kunnen insteken, dan zakt hij ‘s avonds nog naar daar af. Dan laten we het café ontploffen”, lacht Heide.

Met Parijs-Roubaix zet ook Forza Lampaert een punt achter het wielerseizoen, al staat er op vrijdag 15 oktober nog een leuke afspraak op de agenda. Dan vindt de jaarlijkse quiz plaats, waar liefst 80 teams van vier spelers present tekenen.

“Na een jaar coronapauze zijn we daar bijzonder tevreden mee. Yves zal ook weer in de jury zetelen, wie weet tellen we straks een winnaar van een echte wielerklassieker in onze rangen. Het zou mooi zijn.”

Nieuw seizoen

Forza Lampaert kijkt ook al richting het nieuwe koersjaar, met onder andere het Belgisch kampioenschap op de weg in Middelkerke van zondag 26 juni 2022 als een van de grote speerpunten.

“We zijn van plan om dan opnieuw uit te pakken met een Forza Lampaertdorp, net zoals we dat twee jaar geleden in Gent hebben gedaan. Toen zakten we met 400 supporters naar het BK af, volgend jaar moet het er opnieuw boenk op zijn. Maar eerst focussen op nu zondag. We zullen op het puntje van onze stoel zitten!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.