Evenepoel, Van Avermaet, Naesen en Vanmarcke dinsdag in 78e Gullegem Koerse

Remco Evenepoel van Quick-Step Alpha Vinyl. © BELGA

Dinsdag vindt de 78e editie van Gullegem Koerse plaats. De profkoers op de nationale kalender is een van de bekendste kermiskoersen in ons land. Ttraditiegetrouw kunnen de organisatoren dan ook met een stevig deelnemersveld uitpakken. Onder anderen Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen en Sep Vanmarcke tekenen present.

De wedstrijd zit terug op zijn oude datum. Vorig jaar werd wegens de coronamaatregelen naar 7 september verhuisd. Het parcours is ongewijzigd. Na 18 ronden van 9,5 kilometer ligt de aankomst op de Schuttershoflaan.

Sterke formatie

Met Yves Lampaert, in 2019, en Stan Van Tricht, vorig jaar, won Quick-Step de jongse twee edities. Ook nu komt het team van Patrick Lefevere, zelf winnaar in 1977, naar West-Vlanderen met een sterke formatie. Evenepoel, zondag winnaar van de Ronde van Noorwegen, heeft daarin het gezelschap van Iljo Keisse, Stijn Steels, Ethan Vernon en titelverdediger Van Tricht.

Intermarché-Wanty Gobert breng Tom Devriendt, Dimitri Claeys, Gerben Thijssen, Baptiste Planckaert en Corné van Kessel in stelling. Alpecin-Fenix doet het met Julien Vermote, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure, de wereldkampioen veldrijden bij de beloften. AG2R Citroën rekent op zijn Belgische drietal Greg Van Avermaet, al eens winnaar in 2016, Oliver Naesen en Gijs Van Hoecke. Sep Vanmarcke (Israel-Premier Tech), Niki Terpstra en Dries Van Gestel (Total Energies) zijn de andere blikvangers

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.