Ethan Hayter snelt naar eerste seizoenszege in Coppi e Bartali

© (Foto BELGA)

Ethan Hayter heeft woensdag de tweede etappe in de Coppi e Bartali (cat. 2.1) gewonnen. De 23-jarige Brit van INEOS Grenadiers snelde na 165,9 kilometer van Riccione naar Longiano naar de zege, voor de Italiaan Matteo Sobrero en zijn land- en teamgenoot Ben Tulett.

Cian Uijtdebroeks eindigde op een achtste plaats, Floris De Tier werd tiende.Na de zege van aanvaller Mauro Schmid op dinsdag, werd woensdag verwacht dat de punchers aan zet waren. Op het lokale circuit lagen drie beklimmingen: de Roncofreddo (7,5 km aan 3,5%), de Bivio Monteleone (2,3 km aan 6,6%) en de Muro del Belvedere (900 meter aan 10%), waarop de aankomstlijn getrokken was.

Achter vier vroege vluchters, Patrick Gamper, Julius van den Berg, Edoardo Zardini en Samuele Zambelli, kleurde Mathieu van der Poel de wedstrijd met een aanval op zo’n 100 kilometer van de finish.

Cian Uijtdebroeks schoof mee, net als Omer Goldstein, Johannes Staune-Mittet en Oscar Riesebeek, maar de aanval was geen lang leven beschoren. Van der Poel probeerde het daarna nog een keer, Riesebeek sloot opnieuw aan en ook Vincenzo Nibali en Diego Uliss gingen mee, opnieuw volgde een hergroepering.

Ook de vroege vluchters werden gegrepen en het hoge tempo zorgde ervoor dat Mauro Schmid vooraan moest lossen, waarna INEOS Grenadiers het commando nam voor de Ier Eddie Dunbar, dinsdag tweede, die de leiderstrui kon grijpen.

In de finale moest ook Van der Poel zijn inspanningen bekopen. Hij loste de groep van de favorieten op 10 kilometer van de aankomst. Wat later toonde Hayter zich de sterkste op de steile finish, goed voor zijn eerste seizoenszege.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.