Emiel Vermeulen start met ambitie in GP Jean-Pierre Monseré

Emiel Vermeulen hoopt dit seizoen een zege mee te pakken.© foto Xelliss-RLM
Emiel Vermeulen hoopt dit seizoen een zege mee te pakken.© foto Xelliss-RLM
Stijn Moerman

Zondag 7 maart wacht de tiende editie van de GP Jean-Pierre Monseré. Het belooft een spetterende editie te worden, want de honger bij de renners is heel groot. Ook Emiel Vermeulen staat met ambitie aan de start. De Koolskampenaar, die nu in Brugge woont, hoopt er vlakbij thuis prijs te rijden.

De 28-jarige Emiel Vermeulen boekt jaar na jaar progressie en versierde in het door corona verstoorde wielerseizoen 2020 heel wat mooie ereplaatsen, waaronder een 12de stek in de GP Monseré. De prof van Xelliss-Roubaix Lille Métropole trekt de goede lijn door en sprintte dit jaar al twee keer naar een 12de stek in de Franse voorbereidingskoersen. De naar Brugge uitgeweken Koolskampenaar staat dan ook met ambitie aan de start van deze tiende GP Monseré in Roeselare.

Uit je resultaten dit seizoen zouden we kunnen afleiden dat alles naar wens is verlopen in de voorbereiding, maar dat was niet het geval?

“Mijn voorbereiding is inderdaad wat verstoord geweest. In oktober liep ik corona op. Gelukkig heb ik er niet veel last van ondervonden, ik verloor alleen enkele dagen mijn reuk- en smaakzin. In december had het veel erger kunnen aflopen. Op training werd ik aangereden door een auto. De schade viel gelukkig al bij al nog mee, maar ik heb toch even last van mijn knie gehad. Ondanks alles was ik toch op niveau bij de start van het seizoen.”

Zowel in Etoile de Bessèges als in Tour de la Provence kon je beslag leggen op de 12de plek in een sprint. Een opsteker?

“Zeker. Al moet ik wel zeggen dat het niveau dit jaar heel hoog ligt. Niemand weet hoe lang er gekoerst zal kunnen worden en is op 95 of 100 procent aan het seizoen begonnen, zelfs de toppers. Als zelfs Tim Wellens zegt dat winst in Bessèges belangrijk is, dan weet je het wel. In die Franse rittenwedstrijd was de sprint wel een ware loterij met al die valpartijen, in de Provence was het wel een ‘echte’ sprint. Al is het niet eenvoudig om in je eentje op te boksen tegen die treintjes. Tegen dat de sprint begint, heb ik al enkele cartouches verschoten. Ik mag niet klagen met mijn resultaten, al ben ik op een leeftijd gekomen dat het wat meer mag zijn.”

De komende maand staan er heel wat eendagskoersen op je programma, te beginnen zondag met de GP Monseré. Daar moet iets mogelijk zijn?

“Maart vind ik altijd een leuke maand, met al die eendagskoersen. Ik probeer dan ook altijd conditioneel in orde te zijn. Het deelnemersveld zal hier iets minder zwaar bezet zijn dan in de WorldTourkoersen, dus hoop ik een goede prijs te rijden. Vorig jaar sprintte ik in Roeselare naar een 12de plaats, maar ik zat ingesloten. Iedere sprint is een les en hopelijk heb ik de voorbije jaren genoeg geleerd en kan ik eindelijk eens punten pakken op een examen (lacht) . Ik hoop op een harde koers, maar ik vrees ervoor met het weer dat ze voorspellen. We zien wel, we mogen al blij zijn dat we kunnen koersen.”

Met welke ambitie ben je aan het seizoen begonnen?

“Ik wil altijd beter doen dan het jaar ervoor. De voorbije jaren behaalde ik alle mogelijke plaatsen tussen één en tien in de 1.-koersen, behalve die eerste plaats zelf. Dat is dus mijn doel dit seizoen: eindelijk eens winnen. Maar het belangrijkste is en blijft dat we ons amuseren op de fiets. Ik hoop dan ook dat de coronasituatie rap gunstig evolueert, zodat de supporters weer met een pintje langs het parcours kunnen staan.”

Praktische info

De GP Monseré is een organisatie van KWC De Mandelzonen. Dit jaar wordt de start niet gegeven op de Markt in Hooglede, maar aan domein De Vossenberg. De aankomst ligt na tien ronden van 19,4 km net als vorig jaar ter hoogte van Trax in Roeselare.

De organisatie roept de fans op om thuis te blijven en de koers op televisie te volgen. Deze tweede manche van de Bingoal Cup wordt live uitgezonden op Sporza en Eurosport. Er staan 24 teams aan de start, waaronder vijf WorldTourploegen: Deceuninck-Quick-Step, Lotto Soudal, Intermarché-Wanty-Gobert, Cofidis en Team Qhubeka.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.