E3 Harelbeke pakt uit met online festival met renners als hoofdact

Een simulatie van hoe de ploegenvoorstelling van de E3 Harelbeke eruit zal zien.© GF
Een simulatie van hoe de ploegenvoorstelling van de E3 Harelbeke eruit zal zien.© GF
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Online een wielerwedstrijd volgen, hoeft absoluut niet saai te zijn, klinkt het bij de organisatoren van E3 Saxo Bank Classic. Ze pakken op vrijdag 26 maart dan ook uit met een uniek project om de supporters toch een stem te geven langs het parcours en vooral om hen te verzamelen op één onlinebelevingspagina.

De wielerwedstrijd E3 Saxo Bank Classic Harelbeke heeft een onlinealternatief klaar voor de ploegenvoorstelling en de podiumceremonie. Ze doen dat met een wervelende podiumshow in een uniek decor die enkel via livestream te volgen zal zijn via de kanalen van o.a. Radio 2, de nationale en regionale tv-zenders, Sporza, kranten en de eigen sociale media van E3 Saxo Bank Classic.

“Daarnaast kan je de dag ook beleven via onze onlinebelevingspagina, www.supportervane3.be , met onder meer een livesoundtrack door dj Tom The Moodcreator , verslaggeving en updates vanuit Harelbeke en het koersverloop, belevingsinteractie tussen supporters, interactie via de sociale mediakanalen en geposte foto’s van bij de kijker thuis”, legt woordvoerder Jacques Coussens uit.

Radio 2 en De Madammen

De organisatoren sloegen ook de handen in elkaar met Radio 2. Het programma Start Je Dag garandeert sfeer achter de schermen met de ladybikers die renners interviewen vanuit hun hotel. De Madammen presenteren een live-uitzending ter plaatse, in de buurt van het podium en volgen de koers mee vanuit de volgwagen tijdens De Topcollectie .

“Wij betrekken ook de jeugd bij de wielerwedstrijd, als liefhebber van koers maar ook om interesse te wekken naar het organiseren toe.” De ‘jeugd’ kan nu al hun supporterskreet van maximaal 25 karakters mailen naar supportervane3@e3saxobankclassic.be . “Wie weet, zie je jouw kreet langs het parcours hangen want van 20 supporterskreten worden visuals gemaakt voor langs het parcours.”

De wielerwedstrijd E3 Saxo Bank Classic Harelbeke is op vrijdag 26 maart op diverse onlinekanalen te volgen van 10.30 tot 18 uur: van de ploegvoorstelling tot de podiumceremonie. De podiumshow komt ook aan bod in de live-uitzending op Sporza vanaf 13.30 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten